Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:44 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 18:10

Ψάχνετε δουλειά εξ αποστάσεως; Να πως θα την βρείτε!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν τα προνόμια του remote working, ή αλλιώς της εξ αποστάσεως εργασίας. Δεν θα ήταν τέλεια αν δεν χρειαζόταν να ξυπνήσετε 6 το πρωί για να ντυθείτε, να υποφέρετε ώρες στην κίνηση για να πάτε και να γυρίσετε από την δουλειά σας. Αν δουλεύατε εξ αποστάσεως, το μόνο που θα είχατε να κάνετε είναι να φτιάξετε έναν καφέ και να δουλέψετε από την άνεση του καναπέ σας. Θέλετε και εσείς να το καταφέρετε αυτό; Τότε συνεχίστε την ανάγνωση.

Βιογραφικό που θα σας κλείσει την δουλειά

Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που χωρίζει εσάς από την πολυπόθητη εξ αποστάσεως εργασίας είναι το σωστό βιογραφικό. Θα πρέπει αυτό να είναι περιληπτικό και ευπαρουσίαστο. Αν έχετε δεξιότητες και τεχνικές γνώσεις σε πολλούς τομείς, θα πρέπει να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να δείξετε ότι είστε ο κατάλληλος για την δουλειά, με μία μόλις σελίδα κείμενο. Ένα από τα λάθη που συχνά παρατηρούμε είναι ότι πολλοί υποψήφιοι γράφουν ‘την ιστορία της ζωής τους’, με αποτέλεσμα να κουραστεί ο αναγνώστης και να αφήσει αρνητικές εντυπώσεις. Αν πάλι δεν θέλετε να φτιάξετε ένα βιογραφικό από το μηδέν, τότε σας έχουμε την λύση: δημιουργήστε βιογραφικό μέσω λογισμικού online. 

Επιλέγοντας την κατάλληλη θέση εργασίας

Κάτι που βλέπουμε δυστυχώς αρκετά συχνά, είναι η αποστολή βιογραφικών σε όλες (μα όλες) τις διαθέσιμες αγγελίες online. Θα πρέπει ο υποψήφιος να μελετήσει καλά το βιογραφικό του και να καταλάβει πότε μία θέση του ταιριάζει και πότε όχι. Ευτυχώς ή δυστυχώς, οι περισσότερες εξ αποστάσεως θέσεις εργασίας έχουν να κάνουν με την γνώση υπολογιστή (προγραμματιστές, digital marketing, αρθρογράφοι-μεταφραστές, κ.α.). Το ότι είδαμε μία τέτοια θέση ανοιχτή, δε σημαίνει ότι μπορούμε να στέλνουμε βιογραφικό, από τη στιγμή που δεν έχουμε τα κατάλληλα προσόντα. 

Αν δεν έχετε κανέναν από τα απαιτούμενα προσόντα για να δουλέψετε εξ αποστάσεως, τότε θα πρέπει να παρακολουθήσετε σεμινάρια, ξεκινώντας από τα πολύ βασικά (π.χ. γλώσσα προγραμματισμού Python). Θα δείτε ότι έχοντας μερικές βασικές δεξιότητες, θα σας ανοίξουν πολλές ευκαιρίες, από τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε την καριέρα σας remote.

Πώς να ξεχωρίσω σε μία συνέντευξη μέσω βιντεοσυνομιλίας

Κακά τα ψέματα, οι συνεντεύξεις μέσω βιντεοσυνομιλίας είναι πολύ λιγότερο αγχωτική διαδικασία σε αντίθεση με μία κανονική συνέντευξη σε γραφείο. Στην δεύτερη περίπτωση έχετε να οδηγήσετε μέχρι το γραφείο, να περιμένετε πιθανώς μαζί με άλλους υποψήφιους και να ‘αντιμετωπίσετε’ face to face τον υπεύθυνο προσλήψεων. 

Από την άλλη μπορεί να έχετε την προστασία της οθόνης και το θετικό ότι βρίσκεστε στον χώρο σας, ωστόσο, η συνέντευξη είναι το ίδιο σημαντική. Θα πρέπει να έχετε κάνει καλή έρευνα για την εταιρεία για την οποία δίνετε συνέντευξη, να έχετε προετοιμάσει έτοιμες απαντήσεις για συχνές ερωτήσεις, και να έχετε το βιογραφικό μπροστά σας για παν ενδεχόμενο. Να είστε ευχάριστοι, χαμογελαστοί και να έχετε πίστη στον εαυτό σας, και θα δείτε ότι όλα θα πάνε καλά.

Αν πάλι δεν τα καταφέρετε, φροντίστε να αφήσετε ‘ανοιχτή την πόρτα’. Στείλτε ένα email που θα ευχαριστείτε για τον χρόνο που σας δόθηκε, αλλά και να τονίσετε ότι θα είστε διαθέσιμοι στο ενδεχόμενο που ανοίξει μία θέση στο μέλλον. Δεν γνωρίζετε αν το άτομο που επιλέξουν θα είναι το κατάλληλο. Αν αυτό το άτομο φύγει ή απολυθεί, θα είστε οι επόμενοι που θα σκεφτούν για την θέση. 

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 310 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα