Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:38 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 19:16

Ο γνωστός Σύλλογος που δεν ξέρει τι του φταίει…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου διακατέχεται από σοβιετικού έμπνευσης λογικές είναι γνωστό. Κάτι που φαίνεται από τις αντιδράσεις του στις κυβερνητικές αποφάσεις διαχρονικά, αλλά και από τις αντιδράσεις του στα ζητήματα που αφορούν την πόλη (ας θυμηθούμε μόνο τις αντιδράσεις του στην επέκταση των πεζοδρόμων). Αναμενόμενο ήταν λοιπόν να αντιδράσει στην τροπολογία για το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 6/11.

Απορεί όμως κανείς με τη επίθεσή του στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας που με ανακοίνωσή του ενημέρωσε τα μέλη του για την εξέλιξη αυτή. Είναι, λέει, λαγός των κυβερνητικών αποφάσεων και υποστηρικτής των πολυεθνικών. Οι πολυεθνικές δεν απογορεύονται, να θυμήσουμε στον Εμπορικό Σύλλογο, ούτε στην κομμουνιστική Κίνα.

Αλλά ας έρθουμε στο προκείμενο. Το Επιμελητήριο ανέκαθεν ενημέρωνε τα μέλη του για όσα ψηφίζονται στη Βουλή και αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο. Όπως για παράδειγμα στη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Δεν είδαμε όμως τότε τον Εμπορικό Σύλλογο να επιτείθεται στο Επιμελητήριο. Γιατί, τότε οι κυβερνητικές αποφάσεις ήταν σοβιετικού τύπου και μας βόλευαν… Επιδότηση ενοικίου, επιστρεπτέες που κάποιες έγιναν μη επιστρεπτέες, αναστολές στο προσωπικό και φυσικά σε κάποια φάση που το lockdown “ξέφτισε” κάποιοι έμποροι του Αγρινίου δειγμάτιζαν με το αυτοκίνητο σε όλη την πόλη παπούτσια, ρούχα, πουκάμισα, βρακιά, τα τσίμπαγαν και “μαύρα” και όλα ήταν τέλεια… Δυστυχώς όμως η πανδημία πέρασε και το όνειρο να κάθεσαι και να σε πληρώνει το Κράτος επίσης. Τότε όμως το Επιμελητήριο δεν ήταν λαγός για τον Εμπορικό Σύλλογο. Γιατί, τότε ζούσαμε το όνειρό μας.

Και όταν άνοιξε ξανά η αγορά, άρχισε η κλάψα. Στηρίζω τα μαγαζιά της πόλης και άλλα γλυκανάλατα. Και όταν ήρθε η ώρα οι έμποροι να στηρίξουν τη πόλη, δίνοντάς της ζωή το καλοκαίρι με το να διατηρήσουν τα μαγαζιά τους ανοικτά και να στηρίξουν έτσι άλλες επαγγελματικές κατηγορίες όπως τον κλάδο της εστίασης, αυτοί τα κλείσανε τα μαγαζιά τους τα Σάββατα για να πάνε για μπάνιο στη Λευκάδα…

Στο λεξικό υπάρχει η λέξη φιλότιμο…

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 499 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.