Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:52 μμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 17:57

Πληρωμές για τα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναλυτική ενημέρωση ανά Δράση - Οι προθεσμίες των ενστάσεων.

Σε 64.229,94 ευρώ ανέρχεται το ποσό για την πληρωμή της 2ης εκκαθάρισης για το έτος εφαρμογής 2021 για το Μέτρο «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα», ενώ τα ποσά πιστώνονται σταδιακά στους λογαριασμούς των παραγωγών.

Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στους αναλυτικούς πίνακες με τα στοιχεία του υπολογισμού της πληρωμής τους με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών στην διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου (https://p2.dikaiomata.gr/M1014/#/login).

Κατά των αποτελεσμάτων πληρωμής, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν στην παραπάνω διαδικτυακή εφαρμογή που υποστηρίζει το Μέτρο σχετική ενδικοφανή προσφυγή από την Τετάρτη, 26.10.2022 έως και την Τετάρτη, 09.11.2022.

Προστασία της Άγριας Ορνιθοπανίδας

Ολοκληρώθηκε μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων ο υπολογισμός πληρωμών 2ης εκκαθάρισης για το έτος εφαρμογής 2021 για τη δράση «Προστασία της Άγριας Ορνιθοπανίδας».

Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στους αναλυτικούς πίνακες με τα στοιχεία του υπολογισμού της πληρωμής τους με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών στην διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου (https://p2.dikaiomata.gr/M101AEO/#/login).

Κατά των αποτελεσμάτων πληρωμής, , οι δικαιούχοι δύνανται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή στην ανωτέρω διαδικτυακή εφαρμογή που υποστηρίζει το Μέτρο, αρχής γενομένης την Τετάρτη, 26.10.2022 και εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών, δηλαδή ως και την Τετάρτη, 09.11.2022.

Προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας

Επίσης, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 21/10/2022 η καταβολή της ενίσχυσης 2ης εκκαθάρισης των δικαιούμενων ποσών στους ενταγμένους παραγωγούς, του έτους αιτήσεων 2021 της δράσης 10.1.02 «Προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας».

Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στους αναλυτικούς πίνακες με τα στοιχεία του υπολογισμού της πληρωμής τους με τη χρήση των κωδικών τους στην διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου https://p2.dikaiomata.gr/M101AEO/

Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής προκαταβολής, οι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, από αύριο Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 και εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών, δηλαδή έως και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας

Ολοκληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2022 η καταβολή της ενίσχυσης 2ης εκκαθάρισης των δικαιούμενων ποσών στους ενταγμένους παραγωγούς, του έτους αιτήσεων 2021 της δράσης 10.01.03 «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας». Το ποσό που καταβλήθηκε ανέρχεται σε 3.014,10 ευρώ και αφορά σε 643 δικαιούχους και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών.

Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στους αναλυτικούς πίνακες με τα στοιχεία του υπολογισμού της πληρωμής τους με τη χρήση των κωδικών τους στην διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου https://p2.dikaiomata.gr/M101AEO/

Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής προκαταβολής, και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 της ανωτέρω απόφασης, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 και εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών, δηλαδή έως και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)

Μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, πραγματοποιήθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 2ης εκκαθάρισης (100%) των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς του έτους αιτήσεων 2021 για την δράση «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)». Το ποσό που καταβάλλεται ανέρχεται σε 98.292,44 ευρώ που αφορά σε 5.479 δικαιούχους των τριών προσκλήσεων και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών.

Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στους αναλυτικούς πίνακες με τα στοιχεία του υπολογισμού της πληρωμής τους με τη χρήση των κωδικών τους στην διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου (https://p2.dikaiomata.gr/M1018)

Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής εκκαθάρισης, και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 17 της ανωτέρω απόφασης, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 και εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, δηλαδή έως και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες

Πραγματοποιήθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 2ης εκκαθάρισης στο 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς του έτους αιτήσεων 2021, το ποσό ανέρχεται σε 1.102,39 ευρώ και αφορά σε 706 δικαιούχους πανελλαδικά της δράσης «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες», ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών.

Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στους αναλυτικούς πίνακες με τα στοιχεία του υπολογισμού της πληρωμής τους με τη χρήση των κωδικών τους στην διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου (https://p2.dikaiomata.gr/M1018).

Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής εκκαθάρισης, και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 17 της ανωτέρω απόφασης, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 και εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, δηλαδή έως και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

Να σημειωθεί ότι με την ενδικοφανή προσφυγή οι παραγωγοί έχουν την δυνατότητα να προβούν σε διόρθωση προφανών σφαλμάτων που αφορούν στα παραστατικά συμμόρφωσης ή/και να προβάλουν αντιρρήσεις κατά των ευρημάτων που έχουν προκύψει κατά τον υπολογισμό πληρωμής τους. Παράλληλα, οφείλουν να κινήσουν τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διόρθωση των δεδομένων στη/στις μηχανογραφική/ές βάση/εις μέσω της/των οποίας/οποίων πραγματοποιούνται από το Πληροφορικό Σύστημα οι διασταυρωτικοί έλεγχοι. Επισημαίνεται αφενός πως για όσους παραγωγούς δεν υποβληθεί ενδικοφανής προσφυγή δε θα πραγματοποιηθεί εκ νέου υπολογισμός πληρωμής κατά το επόμενο στάδιο πληρωμής 2ης εκκαθάρισης 2021 μετά τις ενδικοφανείς προσφυγές, και αφετέρου ο έλεγχος των ευρημάτων υλοποιείται αποκλειστικά με μηχανογραφική διασταύρωση με άλλες βάσεις δεδομένων και δεν αποτελεί αντικείμενο ελέγχου από επιτροπή στο πλαίσιο του Μέτρου.


Για περισσότερες πληροφορίες και για κάθε τεχνική υποστήριξη, οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών της Ένωσης Αγρινίου και στο Τμήμα Επιδοτήσεων, στα κεντρικά γραφεία του Συνεταιρισμού και στα υποκαταστήματα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641.0.69013 - 69034.


Διαβάστηκε 245 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία