Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:08 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 18:18

Με τέσσερα χρυσά και ένα ασημένιο επέστρεψε το ΕΝΕΕΓΥΛ Αγρινίου από τους αγώνες Special Olympics

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λυκείου Αγρινίου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) συμμετείχε για πρώτη φορά στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2022” που έγιναν στο Λουτράκι Κορινθίας από τις 03/10/2022 μέχρι 08/10/2022.

Στους Πανελλήνιους Αγώνες έλαβαν μέρος περισσότεροι από 900 αθλητές – τριες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου συμμετείχε σε τρία αθλήματα με 14 αθλητές – τριες έχοντας την υποστήριξη, συμπαράσταση και καθοδήγηση πέντε συνοδών του προσωπικού του σχολείου. Η συμμετοχή, η προσπάθεια και η δύναμη ψυχής των μαθητών έφερε άριστα αποτελέσματα κατακτώντας τέσσερα χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο:

  1. 50m ανδρών:            1η Θέση (χρυσό μετάλλιο)
  2. σφαιροβολία ανδρών: 1η Θέση (χρυσό μετάλλιο)
  3. άλμα εις μήκος χωρίς φόρα:1η Θέση (χρυσό μετάλλιο)
  4. bocce: 1η Θέση (χρυσό μετάλλιο)
  5. ποδόσφαιρο: 2η Θέση (ασημένιο μετάλλιο)
  6. 50m γυναικών:  4η Θέση

Ο Διευθυντής του σχολείου Ανδρέας Θ. Φαναριώτης στην σχετική ενημέρωση, επισημαίνει ακόμη τα εξής:

«Εκτός από τα αγωνίσματα το σχολείο μας συμμετείχε σε παράλληλες αθλητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες της διοργανώτριας αρχής (FamilyProgram, 6ο Family Health Forum Special Olympics Hellas, Ενταξιακό Φεστιβάλ Νέων, Πρόγραμμα Υγιείς Αθλητές) έχοντας ως στόχο να αναπτύξουν οι μαθητές μας αρχές όπως της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της κοινωνικοποίησης. Οι μαθητές μας – αθλητές απέσπασαν το χειροκρότημα και δέχτηκαν τα θετικά σχόλια των διοργανωτών με τα αποτελέσματα που έφεραν, αλλά και με την άριστη συμπεριφορά τους.

Τα θερμά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους μαθητές – αθλητές του σχολείου μας,  Αγγελική, Βίβιαν, Ειρήνη, Νίκη, Νόνη, Αλέξη, Γιάννη, Γιώργο, Γιώργο, Δημήτρη, Κώστα, Στέλιο, Χρήστο, καθώς και στους συνοδούς εκπαιδευτικούς –προσωπικό: Μάριο Δημάκη, Γλυκερία Βαζούκη, Λαμπρινή Βελούδα, Βασιλική Μπαμπάκου και Σωτηρία Τσούκα, οι οποίοι για έξι (6) ημέρες άφησαν τις οικογένειες τους και τις υποχρεώσεις τους, για να συνοδεύσουν, να καθοδηγήσουν και να υποστηρίξουν τους μαθητές- αθλητές του σχολείου μας στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου Γεώργιο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας – Αθλητισμού του Δ. Αγρινίου κ. Ζαρκαβέλη Χρήστο, για την ευγενική υποστήριξη και συμπαράστασή τους και το ΚΤΕΛ Αγρινίου  για την έκπτωση στη μετακίνησή μας».

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 466 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.