Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:05 πμ
 
wm small
Κυριακή, 02 Μαϊος 2021 19:35

10 εκφράσεις της γλώσσας του σώματος που εξασφαλίζουν τη συμπάθεια του συνομιλητή μας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι αλληλεπιδράσεις μας δεν βασίζονται μόνο στα λεκτικά στοιχεία της επικοινωνίας. Η γλώσσα του σώματος μαρτυρά πολλά για όσα νιώθουμε.

Γλώσσα του σώματος είναι η χρήση σωματικής συμπεριφοράς, εκφράσεων και τρόπων για να επικοινωνούμε μη λεκτικά. Συχνά είναι αυθόρμητη και δεν απαιτεί καθόλου σκέψη. Εντούτοις, σε ορισμένες συναντήσεις, νιώθουμε άγχος και αμηχανία, επειδή είναι ιδιαίτερα σημαντικές για εμάς. Ακριβώς γι’ αυτό θέλουμε η έκβασή τους να είναι θετική και γι’ αυτό χρειάζεται να σκεφτούμε συνειδητά τη γλώσσα του σώματος.

10 εκφράσεις της γλώσσας του σώματος που εξασφαλίζουν τη συμπάθεια του συνομιλητή μας

Ξεκινώντας με φιλική διάθεση

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να διασφαλίσουμε ότι μια συνάντηση θα πάει καλά είναι να μπούμε στην αίθουσα με φιλικές προθέσεις. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Πριν συναντήσετε κάποιον, φανταστείτε ότι συμπαθείτε πολύ αυτό το άτομο και όταν τον συναντήσετε, προσπαθήστε να βρείτε λόγους για τους οποίους πράγματι τον συμπαθείτε. Αυτό το σκεπτικό δημιουργεί αυθόρμητα ένα φιλικό βλέμμα, χαλαρή στάση σώματος και πιο αυθόρμητο χαμόγελο.

Προσέχουμε τη στάση σώματος

Πρόκειται για τη βάση της καλής γλώσσας σώματος. Ευθυγραμμίζουμε την σπονδυλική μας στήλη, χαλαρώνουμε τους ώμους και το πηγούνι παράλληλα προς το έδαφος. Το στήθος να είναι αρκετά ανοιχτό ώστε να αναπνέουμε χωρίς προσπάθεια. Αυτό το τελευταίο είναι σημαντικό, επειδή όταν αγχωνόμαστε ή νιώθουμε ότι απειλούμαστε, τείνουμε να καμπουριάζουμε και/ή να κλείνουμε το στήθος μας.

Η δύναμη του χαμόγελου

Όλοι γνωρίζουν ότι το χαμόγελο δημιουργεί θετικό κλίμα και δείχνει ότι είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση. Όμως δεν είναι όλα τα χαμόγελα ίδια· για τη ακρίβεια, ένα βεβιασμένο μπορεί να μας κοστίσει άσχημα. Τα ειλικρινή συναισθήματα είναι τα πιο συμμετρικά, δηλαδή και από τις δύο πλευρές του προσώπου. Το χαμόγελο από τη μία πλευρά ερμηνεύεται ασυνείδητα ως περιφρονητικό ή ειρωνικό.

Η σωστή χρονική στιγμή είναι χρυσός

Όμως και το χαμόγελο χρειάζεται να εμφανιστεί τη σωστή χρονική στιγμή. Δεν υπάρχει λόγος να χαμογελάμε με όσα μας λένε, έχει σημασία ο συνομιλητής να αναγνωρίσει ότι ακούμε πραγματικά αυτό που λέει και ανταποκρινόμαστε ανάλογα με το περιεχόμενο της κουβέντας. Αν έχετε αμφιβολίες για την σωστή στιγμή, είναι καλύτερο την πρώτη φορά να μειδιάσετε ελαφρώς, να αναμένετε λίγα δευτερόλεπτα ώστε να δείτε την αντίδραση του συνομιλητή και αν είναι ενθαρρυντική, να χαμογελάσετε.

Βαρύτητα στην οπτική επαφή

Η δυνατή βλεμματική επαφή συνιστά κλειδί στη εμφάνιση ενός φιλικού συνομιλητή με αυτοπεποίθηση. Το έντονο βλέμμα μπορεί να είναι άβολο για την άλλη πλευρά. Αντιθέτως, κοιτάξτε όλο το πρόσωπο για ένα δευτερόλεπτο, ύστερα τα μάτια, τη μύτη, το στόμα. Φυσικά, είναι προτιμότερο να αποφύγετε να παρατηρείτε έντονα την αίθουσα ή το κινητό σας τηλέφωνο.

Τα πόδια στραμμένα προς τον συνομιλητή

Δείξτε στο άτομο απέναντί σας ότι έχει την πλήρη προσοχή σας, στρέφοντας τα δάχτυλα των ποδιών σας προς αυτόν. Δείχνει ότι ενδιαφέρεστε να συνδεθείτε πραγματικά μαζί του. επιπροσθέτως, είναι βοηθητικό να κλίνουμε ελαφρώς το κεφάλι μας προς εκείνον/η.

Προσοχή στο παιχνίδι εξουσίας

Σε κάποιες περιπτώσεις, τα παιχνίδια εξουσίας μας ωφελούν. Όμως σε άλλες – όπως σε μια συνέντευξη για εργασία – είναι καλύτερο να εμφανιζόμαστε μετριόφρονες. Όταν μιλάμε για το αντικείμενο στο οποίο είμαστε ειδικευμένοι, στο οποίο έχουμε βαθιές γνώσεις, μπορούμε να ενώνουμε τα δάχτυλα των χεριών μας. Αυτή η κίνηση παραπέμπει σε αυθεντία, δηλαδή σε ένα άτομο που είναι σίγουρο για τις γνώσεις του και πολύ σοβαρό. Η ίδια αυτή κίνηση όμως μπορεί να φανεί αλαζονική, όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη γνώση.

Χρήση φυσικών χειρονομιών

Αφού ξεκινήσουμε τη συζήτηση, θέλουμε να αφήσουμε το σώμα μας να κινείται φυσικά. Όταν νιώθουμε απειλή, παραλύουμε και από την άλλη η μικρή κίνηση φαίνεται αφύσικη και ανειλικρινής. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που μιλούν με περισσότερες χειρονομίες γίνονται αντιληπτοί ως πιο ειλικρινείς από εκείνους που δεν χρησιμοποιούν τα χέρια τους.

Πηγή:

www.rd.com/list/body-language-make-you-successful

enallaktikidrasi.com

Διαβάστηκε 1288 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Μαϊος 2021 11:07
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.