Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:46 μμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 18:22

Με αυτές τις 2+1 συμβουλές θα κάνετε τη σχέση σας πιο «πικάντικη»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν αισθάνεστε ότι η σχέση σας περνάει μια περίοδο καμπής και θέλετε με κάποιον τρόπο να τονώσετε το ενδιαφέρον του συντρόφου σας και κατά συνέπεια να βελτιώσετε και τη σεξουαλική σας ζωή, τότε μην διστάσετε να προβείτε σε ενέργειες που ίσως να μην είχατε σκεφτεί ποτέ.

Το Woman & Home μίλησε με την κορυφαία ψυχο-σεξολόγο και σύμβουλο σχέσεων Kate Moyle και αποκαλύπτει τρία μυστικά για το πώς μπορείτε να κάνετε καλύτερο σεξ στο μέλλον.

Δημιουργήστε τις κατάλληλες προϋποθέσεις

Αν θέλετε να μάθετε πώς να κάνετε τη σχέση σας πιο πικάντικη, ίσως αξίζει να αλλάξετε την ενέργεια στην οποία σχεδιάζετε να κάνετε σεξ.

Με τους περισσότερους, λόγω της πανδημίας, να δουλεύουν, πια, από το σπίτι έχει υπάρξει μια ανάμειξη των χώρων: δουλεύετε στην κρεβατοκάμαρα, στο σαλόνι ή σε άλλους χώρους όπου κανονικά θα χαλαρώνατε.

Αυτό μπορεί να μην είναι χρήσιμο για τη σεξουαλική σας ζωή, καθώς δυσκολεύει τη διάκριση της εργασίας από το παιχνίδι, εξηγεί η Moyle, και μπορεί ακόμη και να συμβάλει σε άλλα διαπροσωπικά ζητήματα στο σπίτι, όπως η εξουθένωση της σχέσης.

«Ως ψυχοσεξουαλικός θεραπευτής, συχνά προτείνω στους πελάτες μου να προσπαθήσουν να συνεργαστούν με το περιβάλλον τους για να δημιουργήσουν μια αλλαγή πλαισίου, χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα φωτισμό, μουσική ή κάποιο αρωματικό χώρου».

Απομακρύνετε οποιαδήποτε οθόνη

Η σεξουαλική διέγερση δεν είναι διακόπτης, χρειάζεται χρόνο και χώρο για να δημιουργηθεί. Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία της σύγχρονης ζωής που μπορείτε να απενεργοποιήσετε, ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε στην ενεργοποίηση του εαυτού σας. Αν δεν έχετε ήδη μαντέψει για ποιο πράγμα μιλάμε -είναι η τεχνολογία.

«Θα είναι δύσκολο να αρχίσετε να αισθάνεστε επιθυμία αν η εστίασή σας είναι στα emails της δουλειάς σας ή στο scrolling στο Instagram», λέει η Moyle.

«Βάλτε το τηλέφωνό σας στην άκρη ή στο Do Not Disturb μισή ώρα πριν από τον ύπνο ή αν σκοπεύετε να περάσετε λίγο χρόνο με το σύντροφό σας».

Επικοινωνήστε με το σύντροφό σας

Η έκφραση των αναγκών και των σεξουαλικών σας φαντασιώσεων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της οικοδόμησης μιας υγιούς και ευχάριστης σεξουαλικής σχέσης με τους συντρόφους σας.

Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό των άλλων, οπότε αν δεν ανοιχτείτε, είναι αδύνατο να μοιραστείτε τις ανάγκες σας ή να μάθετε και για τις ανάγκες των συντρόφων σας.

«Συχνά λέω ότι για πολλούς από εμάς, το να μιλάμε για το σεξ είναι σαν να προσπαθούμε να κάνουμε μια συζήτηση σε μια γλώσσα που δεν έχουμε διδαχθεί ποτέ», λέει η Moyle.

«Για πολλούς, νιώθουμε άβολα, ενώ στην πραγματικότητα το να μιλάμε για τη σεξουαλική μας ζωή είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για τη βελτίωσή της».

pronews.gr

Διαβάστηκε 450 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.