Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:03 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 14:06

ΓΣΕΕ: Eπικίνδυνη ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης βάζει επάνω στα Kλάρκ ανειδίκευτο προσωπικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ώρα που τα εργατικά δυστυχήματα έχουν λάβει στη χώρα μας μορφή χιονοστιβάδας, το Υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί ρύθμιση με την οποία βάζει τους εργαζόμενους στην κλίνη του Προκρούστη. Συγκεκριμένα σε νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται σήμερα στη βουλή, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι όλα τα κλαρκ δυνατότητας ανύψωσης έως 2,5 τόνων, θα μπορεί να τα χειρίζεται εφεξής ο καθένας.  Δε θα χρειάζεται δηλαδή άδεια άσκησης επαγγέλματος. Σε μία ειδικότητα με πολλά εργατικά δυστυχήματα το αρμόδιο Υπουργείο διαμορφώνει ένα πλαίσιο χωρίς κανόνες με ξεκάθαρο στόχο να ικανοποιήσει τους εργοδότες με φθηνό εργατικό δυναμικό.

Πώς είναι δυνατόν ένας ανειδίκευτος εργάτης να χειρίζεται μηχάνημα ανύψωσης και μεταφοράς 2,5 τόνων χωρίς άδεια και χωρίς προϋπηρεσία; Με τι σκεπτικό λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις αγνοώντας τη μεγάλη επικινδυνότητα του επαγγέλματος;

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σ’αυτό το ανεύθυνο και επικίνδυνο νομοθέτημα,  γιατί σίγουρα μετά θα μιλάμε για προμελετημένο έγκλημα αλλά θα είναι πολύ αργά. 

 

Διαβάστηκε 191 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία