Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:09 πμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 02:31

Παραλία Λιμνοπούλα-κάτω Βασιλική Αιτωλοακαρνανίας (HD βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ένα νεο εντυπωσιακό βίντεο ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης μας ξεναγεί σε μια καταπληκτική παραλία, άγνωστη ίσως σε πολλούς Αιτωλοακαρνάνες, η οποία αποτελεί καλοκαιρινό προορισμό.

Ανάμεσα στο Κρυονέρι και την Κάτω Βασιλική, στη νότια Αιτωλοακαρνανία, βρίσκεται η παραλία Λιμνοπούλα με υπέροχη άμμο και πεντακάθαρα νερά. Αρκετά απομονωμένη, αν την πετύχετε χωρίς κόσμο θα απολαύσετε το πιο ήσυχο μπάνιο που κάνατε ποτέ.Σε πηγές πρίν από το 1836 η περιοχή της Λιμνοπούλας αναφέρεται ως Καβ(ου)ρολίμνη ή Γαυρολίμνη, από τη μικρή λίμνη που βρίσκεται στη Βαράσοβα κάτω από το κάστρο της Πάγκαλης. Σήμερα λέγεται Λιμνοπούλα και έχει αλλάξει μορφή από τις προσχώσεις των νοτίων ανέμων. Εκεί λέγεται ότι ήταν λιμάνι (μάλιστα πρότειναν στα 1835 να το διανοίξουν) και προσέγγιζαν τα πλοία. Επίσης ακριβώς δίπλα υπάρχει ο όρμος της Βασιλικής, οπότε μπορούσαν να αράξουν τα μεγαλύτερα πλοία. Στην Καβρολίμνη (Λιμνοπούλα) έχει αναφερθεί και ο Πορτολάνος το 1573.

Διαβάστηκε 10314 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 01:23
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis

Στην ίδια κατηγορία