Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  4:20 πμ
 
wm small
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 22:10

Αγρίνιο: Δεν επιστρέφουν σύντομα τα αστικά στη Σουλίου – Σκοπός να συντομεύσει η εκτέλεση των έργων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεν θα επιστρέψουν σύντομα τα αστικά στην οδό Σουλίου αναφέρει ο Γ.Γ. του Δήμου Αγρινίου Δ. Τζιώλης, ενώ ανέφερε πως σκοπός μας είναι  να συντομεύσει η εκτέλεση των έργων.

Συνάντηση των καταστηματαρχών της οδού Σουλίου με τον Γ.Γ. του Δήμου Αγρινίου για το χρονοδιάγραμμα

των εργασιών και τη στάση των αστικών λεωφορείων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ εκπροσώπων των καταστηματαρχών της οδού Σουλίου, που βρίσκεται στο κέντρο του Αγρινίου, και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αγρινίου Δημήτρη Τζιώλη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναλύθηκε το πλάνο των εργασιών ανάπλασης των δρόμων πέριξ της συγκεκριμένες οδού, αλλά και της ίδιας της οδού Σουλίου, ενώ τέθηκε εκ μέρους των καταστηματαρχών το ζήτημα της επιστροφής της στάσης των αστικών λεωφορείων εκεί που ήταν (επί της οδού Σουλίου) πριν μεταφερθεί στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Και αυτό γιατί μετά τη μετακίνηση της στάσης οι καταστηματάρχες της περιοχής είδα την κίνηση στα καταστήματά τους να πέφτει κατακόρυφα.

Εκτός από το βασικό αίτημα ήταν και η επίσπευση των αναπλάσεων, οι οποίες σαφώς και τους επηρεάζουν αρνητικά κατά το χρονικό διάστημα που διαρκούν.

Ο κ. Τζιώλης απευθυνόμενος στους καταστηματάρχες ζήτησε να υπάρξει ο χρόνος για να ολοκληρωθούν πλήρως οι εργασίες, ώστε να γίνει πιο κατανοητό το πλάνο της Δημοτικής Αρχής, η οποία μετέφερε την στάση των αστικών στην Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο της «σύντομης επιστροφής» της, ώσπου δηλαδή τα έργα να ξεκινήσουν στο σημείο που ήταν μέχρι πριν λίγους μήνες.

Το «γενικό πλάνο» που υπάρχει για την ανάπλαση του συγκεκριμένου τμήματος της πόλης, που «εμπεριέχει» και την οδό Σουλίου, είναι να εκσυγχρονιστεί πλήρως και να γίνει φιλικότερο και ευκολότερα προσβάσιμο στους πολίτες απ’ ότι είναι σήμερα και κυρίως απ’ ότι ήταν πριν ξεκινήσουν τα έργα (όπου αυτά έχουν γίνει μέχρι στιγμής).

Μιλώντας στη «Σ» για την εν λόγω συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου τόνισε: «σίγουρα προκαλείται αναστάτωση, επειδή σε όλο το κομμάτι αυτό της πόλης εκτελούνται και θα εκτελούνται έργα, σίγουρα υπάρχει ενόχληση σ’ αυτούς τους ανθρώπους, αλλά η ενόχληση αυτή είναι προσωρινή, ενώ το έργο της ανακατασκευής των δρόμων στην περιοχή πέριξ της οδού Σουλίου θα είναι μόνιμο.

Όσο εκτελείται το έργο προφανώς θα υπάρχουν ρυθμίσεις και παρεμβάσεις για να εξυπηρετηθεί η κίνηση και στο πλαίσιο αυτό, αλλά και με τη λογική της καλύτερης εξυπηρέτησης όλων, έγινε και η μετακίνηση της στάσης των αστικών λεωφορείων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Δεν θα είναι πρέπον να αλλάζει συχνά η στάση των λεωφορείων.

Υπάρχει σε εξέλιξη το σχέδιο της Βίωσης Αστικής Κινητικότητας που τα ρυθμίζει όλα αυτά, αλλά τονίζω πως είναι σε εξέλιξη ακόμη. Συνεπώς, δεν φαίνεται το αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολλές πτυχές του σχεδίου που δεν έχουν ολοκληρωθεί ή δεν έχουν ξεκινήσει, λ.χ. οι ανακατασκευές των δρόμων. Δεν πρέπει να συζητάμε κάτι, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και να υπάρχει η τελική εικόνα. Το θέμα της συζήτησης δεν ήταν η μεταφορά της στάσης, αλλά η ενημέρωση για τα έργα και η επίσπευσή της εκτέλεσής τους. Τέθηκε το ζήτημα της μεταφοράς από τους εκπροσώπους των εμπόρων της περιοχής, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος της συνάντησης. Σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να συντομεύσει η εκτέλεση των έργων, ώστε η αναστάτωση να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη, κάτι που υποσχεθήκαμε και στον κόσμο».           

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 233 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.