Παρασκευή, 24η Μαίου 2024  7:27 μμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 01:26

Εάν πληροίτε αυτά τα κριτήρια είστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τα 12 χαρακτηριστικά που επιστήμονες έχουν ταυτίσει, σε έρευνες τους, με την εξυπνάδα. 

Έρευνα από το YouTube channel και το AsapSCIENCE αποκάλυψε 12 πράγματα, τα οποία αποτελούν ισχυρό σημάδι ότι είστε πιο έξυπνοι από τον μέσο όρο. Κάποια από αυτά, ίσως να σας εκπλήξουν!

1. Είστε ψηλοί 

Είναι γνωστό ότι οι ψηλοί άνθρωποι είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν μέσα σε ένα πλήθος, να φτάσουν πράγματα σε ψηλά σημεία ή να είναι ταλαντούχοι στο μπάσκετ. 

Φυσικά, αυτά είναι όλα τα κλισέ πράγματα που συνδέονται με τους ψηλούς ανθρώπους, καθώς σύμφωνα με την AsapSCIENCE, μια μελέτη του 2009 έδειξε ότι τα ψηλότερα παιδιά συχνά, σημειώνουν καλύτερες βαθμολογίες στις εξετάσεις από ότι αυτά που δεν είναι και τόσο ψηλά. 

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε, επίσης, από την NCBI δήλωσε ότι οι ψηλοί άνθρωποι και στα δύο φύλα βρέθηκαν να έχουν υψηλότερο IQ, παγκοσμίως.

2. Είστε ο/η μεγαλύτερος/η από τα αδέρφια σας

 

Αν είστε το μικρότερο από τα αδέρφια σας και τσακώνεστε συχνά-πυκνά με τα υπόλοιπα για διάφορους λόγους, τότε έχετε άλλον ένα λόγο για να «αντιπαθήσετε τα μεγαλύτερα αδέρφια σας».

Μια μελέτη του 2007 που πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 250.000 μελή του νορβηγικού στρατού διαπίστωσε ότι τα πρώτα αδέλφια είχαν ως επί το πλείστον υψηλότερο IQ.

Αυτό οφειλόταν, κυρίως, στο ότι οι γονείς τείνουν να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο πρώτο τους παιδί και λιγότερη προσοχή στα νεότερα αδέλφια.

3. Θηλάσατε


Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Lancet το 2015 έδειξε ότι τα μωρά που είχαν θηλάσει τους πρώτους 12 μήνες της ζωής τους είχαν υψηλότερο IQ και είχαν καλύτερες οικονομικές απολαβές καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους σε σχέση μ' αυτά που θήλασαν ελάχιστα ή καθόλου.

4.  Πίνετε αλκοόλ

Έχει αποδειχθεί ότι τα ευφυέστερα μέλη της κοινωνίας ελκύονται περισσότερο από το αλκοόλ.

Η Αμερικάνικη Έρευνα Παιδικής Ανάπτυξης του 1958 διαπίστωσε ότι ένα παιδί με υψηλότερο IQ θα καταναλώνει περισσότερο αλκοόλ από το μέσο όρο κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής του.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι  η κατανάλωση αλκοόλ εγκρίνεται για  χάρη του IQ σας. Γι' αυτό... πίνετε υπεύθυνα.

5. Κάνατε χρήση ναρκωτικών

Στην ίδια μελέτη, βρέθηκε, επίσης, μία σύνδεση μεταξύ του παιδικού IQ και της χρήσης ναρκωτικών.

Μία μελέτη που εξέτασε παιδιά ηλικίας από 11 έως 42 ετών, διαπίστωσε ότι τα άτομα που είχαν υψηλή νοημοσύνη σε νεαρή ηλικία, συχνά έκαναν χρήση ναρκωτικών.

Οι γυναίκες με υψηλότερο IQ συχνά κατανάλωναν ναρκωτικά όπως κάνναβη, αμφεταμίνες, κοκαΐνη και μαγικά μανιτάρια, ενώ οι άντρες με υψηλότερα ποσοστά IQ, είχαν περισσότερες χρήσεις σε LSD και έκσταση.

6.  Ξενυχτάτε

Η εργασία τη νύχτα είναι, για μερικούς ανθρώπους, προτιμότερη και πιο λειτουργική.

Οι νυχτερινοί τύποι έχουν αποδειχθεί πιο έξυπνοι, καθώς προτιμούν πιο μοναδικό περιβάλλον ή νέες αξίες.

Μια μελέτη που δημοσίευσε το Elsevier διαπίστωσε ότι οι νυκτερινές δραστηριότητες ήταν πολύ πιο σπάνιες στην αρχαιότητα και έδειχναν ότι ένα άτομο ήταν πιο μπροστά από τις τάσεις και πιο πρόθυμο να βρει το δικό του μονοπάτι.

7. Είστε ανήσυχοι

Αν συχνά ανησυχείτε για πράγματα και καταστάσεις, τότε μάλλον μπορείτε να παρηγορηθείτε.

Η ανησυχία ή η κατάθλιψη δεν είναι ποτέ ένα ευχάριστο γεγονός, αλλά, σύμφωνα με μελέτη του 2014, η εμφάνιση ενός υψηλού επιπέδου λεκτικής νοημοσύνης συνδέεται με σημεία ανησυχίας και κατάθλιψης.

8.  Ονειροπολείτε

Αν στο σχολείο, σας κατηγορούσαν αρκετά συχνά ότι ονειροπολούσατε, τότε ήρθε η στιγμή να το δεχθείτε με χαρά

Η ονειροπόληση έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα σημάδι ενός αποτελεσματικού εγκεφάλου, που δεν μπορεί παρά να περιπλανηθεί στις δικές του σκέψεις και φαντασιώσεις.

Το Science Direct δημοσίευσε μια μελέτη το 2017 που διαπίστωσε ότι η περιπλάνηση στο μυαλό ήταν ένα ισχυρό παράδειγμα νοημοσύνης και δημιουργικότητας.

9. Είστε αριστερόχειρες

Οι αριστερόχειρες μπορεί να καλύπτουν μόνο το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά σύμφωνα με μελέτες, είναι ελαφρώς πιο εύστροφοι από τους δεξιόχειρες.

Το 2007 μια μελέτη εξέτασε 643 άτομα και διαπίστωσε ότι οι αριστερόχειρες ήταν ταχύτεροι και είχαν ευφυέστερη ευελιξία.

Ωστόσο, τα νέα δεν είναι εντελώς άσχημα νέα για τους δεξιόχειρες, καθώς όπως διαπιστώθηκε, οι ίδιοι, διαθέτουν καλύτερες δεξιότητες στην εκτίμηση χρόνου.

10. Δεν καπνίζετε


Εν έτει 2018, το κάπνισμα δεν είναι πια της μόδας.

Εκτός αυτού όμως το κάπνισμα σας κάνει και πιο «χαζούς», καθώς μία έρευνα του 2009, διαπίστωσε ότι όσοι άντρες ηλικίας 18-21 ετών κάπνιζαν, παρουσίαζαν και χαμηλότερο IQ από αυτούς που δεν κάπνιζαν καθόλου.

11. Αργήσατε να χάσετε την παρθενιά σας

Το άγχος που έχουμε πολλοί από εμάς να κάνουμε σεξ, νωρίς, ως έφηβοι, είναι υπερβολικά έντονο και συχνά περιττό.

Μια μελέτη του NCBI το 2000 έδειξε ότι οι παρθένοι σημείωναν υψηλότερο επίπεδα νοημοσύνης, ενώ ήταν λιγότερο πιθανό να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα.

12. Έχετε αίσθηση του μαύρου χιούμορ

Σας αρέσει να γελάτε με κακοτυχίες ή εκτιμάτε τα αστεία για το θάνατο;

Λοιπόν, όχι μόνο έχετε μια αίσθηση του μαύρου χιούμορ αλλά, παρουσιάζετε, επίσης, έναν υψηλό δείκτη νοημοσύνης.

Η έρευνα από τη Cognitive Processing διαπίστωσε ότι όσοι έχουν αίσθηση του μαύρου χιούμορ, παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο λεκτικής και μη λεκτικής νοημοσύνης καθώς και καλύτερη εκπαίδευση.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 8364 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.