Πέμπτη, 20η Ιουνίου 2024  12:05 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 14:36

Με Πινέλο και Ψυχή: Το βιβλίο της Αρετής ∆όνου από τις Εκδόσεις Πεδίο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με Πινέλο και Ψυχή, Αρετή ∆όνου, Εκδόσεις Πεδίο 

«Το πιο σηµαντικό που πρέπει να θυµάσαι, Αφροδίτη µου, είναι πως η ίδια η ζωή είναι τέχνη. Και, βέβαια, θέλει και τέχνη για να ζεις όµορφα! Το να ξεκινάς τη µέρα σου µε χαµόγελο και αισιοδοξία είναι κι αυτό τέχνη! Το να έχεις πάθος και φαντασία είναι επίσης τέχνη! Το να βρίσκεις την οµορφιά και τη σοφία ακόµα και µέσα στις δυσκολίες είναι σίγουρα τέχνη! Το να ελέγχεις πώς σκέφτεσαι και να δαµάζεις τα συναισθήµατά σου θέλει τέχνη! Το καλό νέο είναι πως αυτή η τέχνη, η τέχνη της ζωής, διδάσκεται. Το µυστικό για να µάθει κανείς την τέχνη της ζωής είναι να έχει πάντα ανοιχτά τα µάτια της ψυχής του, να έχει πάθος και φαντασία, να µη φοβάται να βάζει στόχους, να κοιτάζει πάντα ψηλά!»

Στη σηµερινή ενδιαφέρουσα και γεµάτη προκλήσεις εποχή µας, η καλλιέργεια της ψυχικής ανθεκτικότητας, ιδιαίτερα στα παιδιά, είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Tα παιδιά πρέπει να είναι ψυχικά ανθεκτικά, πρέπει να έχουν τις δυνάµεις και τις δεξιότητες για να αντεπεξέρχονται µε αισιοδοξία, ηρεµία και αποτελεσµατικότητα στις αβεβαιότητες και τις δυσκολίες της καθηµερινής ζωής.

Αυτή την ψυχική ενδυνάµωση των παιδιών µας µπορούµε να την πετύχουµε εύκολα µε τη βοήθεια της τέχνης. Οι απλές ιστορίες ζωής, που ξεδιπλώνονται σε αυτό το τρυφερό και γεµάτο πλούσια συναισθήµατα βιβλίο, συνθέτουν ένα χρήσιµο και ευχάριστο εγχειρίδιο συναισθηµατικής καλλιέργειας για παιδιά. Οι ιστορίες της µικρής ηρωίδας φέρνουν τα παιδιά αλλά και τους γονείς σε επαφή µε κάποια από τα σπουδαιότερα έργα τέχνης και τους διδάσκουν πολύτιµα µαθήµατα ζωής. Οι γονείς, εκτός από σηµαντικές πληροφορίες για την ψυχική ανθεκτικότητα και τον τρόπο που µπορούν να την καλλιεργήσουν στα παιδιά τους, θα βρουν πολλές χρήσιµες δραστηριότητες για να περάσουν δηµιουργικό και εποικοδοµητικό χρόνο µαζί τους.

Γιατί «µε πινέλο και ψυχή» µπορούµε να ζήσουµε όµορφα κι ευτυχισµένα!

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

 

Η Αρετή ∆όνου είναι Ψυχολόγος M.Ed.-Παιδοψυχολόγος και Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια εφήβων και ενηλίκων. Έχει εκπαιδευτεί σε µεθόδους παρέµβασης και θεραπείας (π.χ. διαχείριση άγχους µέσω ενσυνειδητότητας MBSR, θεραπεία µέσω τέχνης, γνωστική-συµπεριφοριστική θεραπεία κ.ά.) καθώς και στη χορήγηση πληθώρας ψυχοµετρικών και προβολικών εργαλείων. Έχει εξειδικευτεί επίσης στην ειδική αγωγή, στη διάγνωση και αποκατάσταση µαθησιακών δυσκολιών και στον συντονισµό σχολών γονέων. Έχει συµµετάσχει ως οµιλήτρια σε πλήθος επιµορφωτικών-εκπαιδευτικών σεµιναρίων και ηµερίδων. ​Τα τελευταία 16 χρόνια παρέχει τις υπηρεσίες της στον χώρο της ψυχικής υγείας, της ειδικής εκπαίδευσης και της συµβουλευτικής. Σήµερα εργάζεται ως ψυχολόγος στα ΚΕ∆ΑΣΥ του Υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστηκε 721 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 14:49
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.