Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:33 μμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 08:59

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Ελένης Στρατούλη, «Η Ιθάκη ας περιμένει»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Ελένης Στρατούλη, «Η Ιθάκη ας περιμένει», από τις εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ.

Βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων ΠΟΛΙΤΕΙΑ στην Αθήνα και ΠΛΟΥΣ στην Κέρκυρα.

Επίσης, μπορεί να παραγγελθεί σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, στον εκδότη, μέσω διαδικτύου με μήνυμα στο

mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ. 6977406384.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Δύο πατρίδες, το χωριό και το νησί. Η μία, ο γενέθλιος τόπος, ο Αστακός. Η άλλη, ο τόπος μετανάστευσης, η Κέρκυρα. Η συγγραφέας αιωρείται ανάμεσα στις δύο πατρίδες της και ταυτόχρονα ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, στραμμένη με συγκρατημένη αισιοδοξία στο αύριο. Μέσα στο δυστοπικό περιβάλλον του covid-19, με το ιδιότυπο ημερολόγιό της καλύπτει ένα έτος, απ’ το Μάρτιο του 2021 μέχρι το Φεβρουάριο του 2022, που πάτησε το οριακό σκαλοπάτι των εξήντα χρόνων της.

Με τις εξήντα μικρές της αφηγήσεις κάνει σύντομες αναζωογονητικές αποδράσεις στην ύπαιθρο, στη θάλασσα, στα παιδικά χρόνια, στον έρωτα, στα όνειρα, στο μύθο, στην ιστορία, στην επιστήμη, στην τέχνη, στον κόσμο, παρασέρνοντας τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι αναζήτησης, γνώσης και αυτογνωσίας, γιατί «Έτσι κι αλλιώς, το ταξίδι έχει σημασία. Η Ιθάκη του καθενός μας ας περιμένει». Και κάθε φορά επιστρέφει με την ελπίδα υπό μάλης, γιατί «Η ζωή είναι ωραία».

Ηλ. Επεξεργασία: GA+S Graphic Arts & Spot Ltd / Γιώτα Περμάχου
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Κώστας Κοφίνας
Οι φωτογραφίες του βιβλίου είναι του Γιώργου Βούλγαρη

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Ελένη Στρατούλη γεννήθηκε το 1962 στον Αστακό Ξηρομέρου του νομού Αιτωλοακαρνανίας, όπου έζησε μέχρις που τελείωσε το Λύκειο.
Σπούδασε στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής
Αθηνών. Ζει από το 1984 στην Κέρκυρα, όπου εργάστηκε ως δικηγόρος μέχρι τη συνταξιοδότησή της. Έχει ένα γιο, πτυχιούχο Φιλολογίας.
Από την Άπαρσις κυκλοφορεί και το πρώτο της
βιβλίο, “Σπέρνω παραμύθια, φυτρώνουν ιστορίες” (2020) και το δεύτερο «Λαβυρίνθων έξοδοι» (2021).

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 526 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.