Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:46 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 00:35

1η Ιουλίου Άγιοι Ανάργυροι: Θαύματα τότε και σήμερα (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

1η Ιουλίου Άγιοι Ανάργυροι: Θαύματα τότε και σήμερα. Θα δούμε τη ζωή των Αγίων Αναργύρων μέσα από τον Συναξαριστή του μηνός Ιουλίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Την 1η Ιουλίου η Εκκλησία μας εορτάζει δυο μεγάλους Αγίους, τους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό που ήταν αδέλφια. Ήταν γιατροί στο επάγγελμά τους, αλλά χωρίς να παίρνουν χρήματα, παρείχαν την ιατρική επιστήμη και ιάσεις σε όσους είχαν ανάγκη εντελώς δωρεάν. Πώς όμως έκαναν θαύματα; Τι φάρμακα χρησιμοποιούσαν και γιάτρευαν τους ασθενείς; Αυτό που έκαναν οι Άγιοι Ανάργυροι μπορεί να γίνει στις μέρες μας; Τι έκαναν οι καλοθελητές εναντίον των Αγίων Αναργύρων; Έχουμε τέτοια φαινόμενα στη σημερινή εποχή;

Ορισμένοι άνθρωποι όπου φέρουν και το όνομα των Αγίων Αναργύρων στην πραγματικότητα δεν τους τιμούν, αλλά δυσφημίζουν και το όνομά τους. Ο Αργύρης ή η Αργυρώ δεν έχει να κάνει με την πραγματική ζωή των Αγίων Αναργύρων, αλλά σημαίνει τα 30 αργύρια του Ιούδα. Ο Ανάργυρος είναι εκείνος ο οποίος δεν πήρε ποτέ του χρήματα και δεν είναι φιλοχρήματος. Αντίθετα ο φιλοχρήματος ονομάζεται Αργύρης, δηλαδή εκείνος που αναζητά τα χρήματα.

Άγιοι Ανάργυροι και θαυματουργοί, επισκέψασθε τας ασθενείας ημών, δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε ημίν.

--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 262 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.