Κυριακή, 5η Μαίου 2024  6:37 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 18:45

Μ. Γιόγιου - Γ. Παπαθανάσης έκαναν ξανά το Αγρίνιο υπερήφανο!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μαριάντα Γιόγιου - Γιώργος Παπαθανάσης έκαναν ξανά το Αγρίνιο υπερήφανο όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία μετά από τις νίκες τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Οι δύο νεαροί αθλητές της άρσης βαρών από το Αγρίνιο, η Μαριάντα Γιόγιου και ο Γιώργος Παπαθανάσης, κατόρθωσαν κυριολεκτικά το… ακατόρθωτο!

Οι αθλητές του Αγρινιώτη προπονητή, Γιάννη Διώτη το Σαββατοκύριακο (20 και 21 Απριλίου) συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών εφήβων, παίδων, νεανίδων, κορασίδων, στο Λουτράκι, όπου παράλληλα διεξάγονταν και το σχολικό πρωτάθλημα και άφησαν την «σφραγίδα» τους ανεξίτηλη!

Η Μαριάντα Γιόγιου κέρδισε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία κορασίδων, ενώ κατέκτησε την πρώτη θέση στη κατηγορία των -76 κιλών νεανίδων, αλλά και την πρώτη θέση στο σχολικό πρωτάθλημα!

Ο Γιώργος Παπαθανάσης κέρδισε τη δεύτερη θέση στο βάθρο των νικητών τόσο στην κατηγορία παίδων, όσο και στην κατηγορία του σχολικού πρωταθλήματος. Ο νεαρός Παπαθανάσης πήγε κόντρα σε όλα τα δεδομένα κατακτώντας τη δεύτερη θέση στις δύο αυτές κατηγορίες, προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό στον καρπό του.

Οι δυο νεαροί αθλητές, Μαριάντα Γιόγιου και Γιώργος Παπαθανάσης, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και το Αγρίνιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο!    

Μετά από τις δύο νίκες αυτές στο Λουτράκι ο Αθλητικός Σύλλογος του Αγρινιώτη προπονητή, Γιάννη Διώτη, «Wodbox» βρίσκεται στην ένατη θέση πανελλαδικά στο άθλημα της άρσης βαρών!

Μάλιστα, ένα σημαντικό επίσης στοιχείο είναι πως ο κ. Διώτης επέστρεψε και ο ίδιος στους αγώνες μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό, που τον οδήγησε εδώ και δύο χρόνια εκτός αγωνιστικών χώρων.

Συμμετείχε με απώλεια δύναμης της τάξεως του 60% στο ένα χέρι του, έναν στην Εύβοια τον Μάρτιο και έναν στην Θεσσαλονίκη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Μέσα από τις δυσκολίες που είχε η συμμετοχή του στις αγώνες αυτούς κατάφερε να κερδίσει την τρίτη θέση στον βάθρο των νικητών.

Έτσι απέδειξε εμπράκτως ο Αγρινιώτης προπονητής ότι η προσπάθεια, η σκληρή δουλειά και η μη εγκατάλειψη των στόχων βοηθούν  στο να βελτιωθεί η κατάσταση, ακόμη και αν είναι κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Στόχος του κ. Διώτη μέχρι να συμμετάσχει στους αγώνες ήταν η συγκέντρωση στην προπόνηση, στους μαθητές του και στην οικογένειά του. «Η σκληρή δουλειά και προετοιμασία βοηθάει να απολαμβάνουμε τον κόπο μας. Μάλιστα στον αγώνα στη Θεσσαλονίκη μέσα σε δύο ημέρες συμμετείχα σε έξι αγωνίσματα και κέρδισα την τρίτη θέση. Προετοιμάζομαι για τη νέα χρονιά, όπου θα ξεκινήσω και πάλι δυναμικά την άρση βαρών που αγαπάω και αποτελεί για μένα πηγή ζωής» ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στη «Σ».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 331 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.