Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:59 μμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 18:48

Αγρίνιο κόμβος κινηματογράφου όπως…Δράμα! Αρκεί να το πιστέψουμε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Λίνου Υφαντή,

Πριν δύο χρόνια το Αγρίνιο μπήκε στον κινηματογραφικό χάρτη χάρις σε έναν νεαρό σκηνοθέτη που από το πουθενά εμφανίστηκε στην πόλη μας. Σε αυτό βέβαια συντέλεσαν συμπτώσεις όπως η παρουσία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου ως χώρος πρώτης εργασίας, το άνοιγμα της δουλειάς του στο Αγρινιώτικο κοινό αρχικά από το 5ο Γυμνάσιο και το Διευθυντή του κο  Θύμιο Αδάμη. Τώρα δεν μιλάμε για τον Γιώργο τον Λουριδά (επιτρέψτε το “το” λόγω οικειότητας) ως πρόσωπο ούτε ως απλά τον σκηνοθέτη που μας έμαθε να μην ντρεπόμαστε για την πόλη μας ( δείτε εδώ https://www.agrinionews.gr/o-skinothetis-poy-evale-to-agrinio-ston-kinimatografiko-charti-mas-emathe-na-mi-ntrepomaste-tin-poli-mas/).

Μιλάμε πλέον για μια ευρεία ομάδα κινηματογραφική παραγωγής της 7ης τέχνης σε μια πόλη ανύπαρκτη έως τώρα στο ζήτημα αυτό. Το 2nd international Agrinio Film Festival είναι το σημείο συσπείρωσης τέχνης που η πρώτη στρώση του περιλαμβάνει τους ανησυχούντες μανθάνοντες την τέχνη ανθρώπους των κλειστών τειχών της πόλης, το δεύτερο επιχειρηματίες, ανθρώπους της αγοράς και ανησυχούντες για το μέλλον αυτής της πόλης και το τρίτο ανθρώπους εκτός των τειχών της πόλης προερχόμενους από κάθε γωνιά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων Αγρινιωτών καλλιτεχνών που προόδεψαν εκτός των τειχών αυτής της πόλης αφού το καλλιτεχνικό χώμα της έχει περιορισμένες δυνατότητες φιλοξενίας.

Το 2nd international Agrinio Film Festival φιλοδοξεί να γίνει ένας θεσμός. Να μοιάσει το Αγρίνιο λίγο στη Δράμα, όχι βέβαια στο καλλιτεχνικό χαρακτήρα των ταινιών ούτε και να ταυτοποιηθεί σε κάτι αλλά ως κόμβος κινηματογράφου, κόμβος τέχνης. Η Δυτική Ελλάδα ούτε καν η Ήπειρος  άργησε πολύ να σκεφτεί έναν τέτοιον κόμβο. Απλά χρειάστηκε το πέρασμα μιας συγκυρίας, μία σύμπτωση και αυτή είναι ένας άνθρωπος , που έγινε μια ομάδα ανθρώπων, μία ιδέα που ξεκινά το ταξίδι της.  ;Eτσι λοιπόν ξεκίνησε συνάμα και το παράλληλο ταξίδι της ως έμπνευση του η Αιτωλή Πριγκίπισσα Λήδα, η κόρη του Θέστιου.

Ας τη στηρίξουμε.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα:

Το 2ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου έρχεται! (24-26 Ιουνίου)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 583 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.