Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:07 μμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 00:09

Κ. Νοτοπούλου από Αγρίνιο: «Η περιοχή έχει σπουδαίες δυνατότητες και πιστεύουμε πως μπορεί να αποτελέσει πρότυπο» (εικόνες+video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Καταγράφοντας τα προβλήματα των φορέων του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας στον κλάδο του τουρισμού για να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η τομεάρχης τουρισμού του κόμματος Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε για το αύριο του τουρισμού, το οποίο εξαρτάται από τη λήψη γενναίων μέτρων σήμερα και κυρίως το στρατηγικό σχεδιασμό του

Το Αγρίνιο επισκέφτηκε σήμερα η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου με σκοπό να συνομιλήσει με φορείς του τουριστικού κλάδου για τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και οι φορείς του κλάδου, καθώς και να τους ενημερώσει για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος.

Για την ανάγκη στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, την επόμενη μέρα στον τουρισμό και για την ανάγκη επανασχεδιασμού της στρατηγικής του τουρισμού προκειμένου να μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμο τουρισμό μίλησε η κα. Νοτοπούλου στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι του κλάδου των ξενοδοχείων, των τουριστικών λεωφορείων και γραφείων, του εμπορικού συλλόγου, της εστίασης, των ταξί κλπ.

Στην σύσκεψη παρευρέθησαν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος και Θ. Μωραίτης, ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής υποδέχθηκε την κα. Νοτοπούλου και πραγματοποίησε την πρώτη εισήγηση.

Κάνοντας αναφορά στις εξελίξεις στην Ουκρανία, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως τουρισμός είναι ειρήνη και ευημερία και εξέφρασε την ευχή για άμεσο τερματισμό του πολέμου, συμπληρώνοντας πως ο τουρισμός απαιτεί συνέργειες, διασυνδεσιμότητα και συναίνεση.

Αναφέρθηκε στην φάση που διανύουμε τώρα στον κλάδο του τουρισμού, μετά από δυο χρόνια πανδημίας δηλαδή και τόνισε πως παρά το ότι ο τουρισμός απαιτεί αισιοδοξία, η συγκυρία είναι εξαιρετικά απαιτητική και η νέα κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, απαιτεί εγρήγορση, συγκροτημένο σχεδιασμό και διαρκή προσοχή.

«Το ράλι αυξήσεων στις τιμές, η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία που συνεχίζεται, κλονίζει σημαντικές αγορές για τη χώρα μας και επηρεάζει την ψυχολογία του ταξιδιώτη» επεσήμανε, δίνοντας έτσι το «στίγμα» που θα κινούνταν παρουσιάζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το τουρισμό, στην οποία θα «προσμετρηθούν» και οι απόψεις των τοπικών φορέων του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει ώθηση και στην περιοχή μας πάνω στο τομέα αυτό που αποτελεί την «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, καθώς η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να αποκτήσει «χώρο» και «λόγο» στον τουρισμό, διότι διαθέτει πολλούς «θησαυρούς», ορεινούς και παραθαλάσσιους, οι οποίοι είναι ανεκμετάλλευτοι ή είναι ακόμη στα «σπάργανα».

Μια σειρά από μέτρα στήριξης για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που αφορούν και τον κόσμο του τουρισμού, αλλά και τα νοικοκυριά, είναι αναγκαία προκειμένου η κοινωνία να μείνει όρθια επεσήμανε η κα. Νοτοπούλου αναλύοντας τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως: «δεν μπορούμε να μιλάμε για το αύριο του ελληνικού τουρισμού, για την βιωσιμότητά του κλπ αν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι δεν επιβιώσουν».

Ειδικότερα, για τις επιχειρήσεις του τουρισμού που έχουν δεχτεί βαρύ πλήγμα την τελευταία διετία, πρότεινε γενναία μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη διαγραφή μέρους των πανδημικών χρεών και τη ρύθμιση του υπόλοιπου, όπως επίσης πρότεινε την και επαναφορά του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ακόμη για την ανάγκη ανασχεδιασμού του τουρισμού στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των νέων χρηματοπιστωτικών μέσων.

Συγκεκριμένα η κα. Νοτοπούλου από το Αγρίνιο δήλωσε:

Η Κατερίνα Νοτοπούλου 

«βρίσκομαι στο Αγρίνιο στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για να είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής. Θα συζητήσουμε με τους εκπροσώπους των φορέων του τουρισμού τα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, θα τα καταγράψουμε και θα επικοινωνήσουμε τις δικές μας προτάσεις και το πρόγραμμά μας πάνω στον τομέα αυτό σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία, την κοινωνία και τον τομέα του τουρισμού.

Η περιοχή έχει σπουδαίες δυνατότητες και πιστεύουμε πως μπορεί να αποτελέσει πρότυπο της διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα, της παραγωγής και του τουρισμού, των εναλλακτικών μορφών του τουρισμού, αλλά αυτό απαιτεί σχέδιο και κυρίως την κοινωνία στην πρώτη γραμμή σχεδιασμού.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως το εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό, αλλά και τα περιφερειακά σχέδια για τον τουρισμό, όπως και αυτό της περιοχής θα πρέπει να εκπονηθούν από τους ίδιους τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτό με την βοήθεια της πολιτείας, κάτι που δεν γίνεται τώρα, καθώς ούτε οι οργανισμοί προώθησης και διαχείρισης λαμβάνουν υπόψη τους τοπικούς φορείς.

Πιστεύουμε πως από εδώ θα πάρουμε ένα πλούτο γνώσεων εμπειρίας, προβλημάτων και κυρίως προτάσεων που με την σειρά μας θα αναδείξουμε στο κοινοβούλιο ως προγραμματικές θέσεις».

 

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 438 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 00:13
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/