Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:45 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 08:55

Ημερίδα στο Αγρίνιο για την διατροφή σε συνάρτηση με την υγεία (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σειρά δωρεάν εξετάσεων σε Τ.Κ. πέριξ του Αγρινίου και στο Αγρίνιο στο πλαίσιο της δράσης των ΤΟΜΥ και του Κέντρου Υγείας Αγρινίου για την διατροφή σε συνάρτηση με την υγεία. Η ημερίδα αποτέλεσε την κορωνίδα των δράσεων, οι οποίες ξεκίνησαν μήνες νωρίτερα και έγινε ιδιαίτερη ανάλυση σε πολλές προεκτάσεις του θέματος 

Οι ΤΟΜΥ Αγρινίου και το Κέντρο Υγείας Αγρινίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Διατροφή και Υγεία» από το πρωί διενεργούν δωρεάν μετρήσεις δείκτη μάζας σώματος, αρτηριακής πίεσης, σακχάρου, ολικής χοληστερίνης , σφύξεων και κορεσμού οξυγόνου στην παλιά αγορά του Αγρινίου.

Οι επιστήμονες των ΤΟΜΥ και του Κέντρου Υγείας Αγρινίου επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τη δράση με το συγκεκριμένο θέμα, διότι διαπιστώθηκε πως λόγω του εγκλεισμού από τον covid, αλλά και την αλλαγή της διάθεσης και της αύξησης του άγχους, αυξήθηκε πανελλαδικά στον πληθυσμό το ποσοστό της παχυσαρκίας, του ζαχάρου και όχι μόνο, ενώ αντίστοιχες ενδείξεις υπάρχουν και για τον πληθυσμό της περιοχής μας!

Το πρόγραμμα, το οποίο έχει εγκριθεί από την 6η ΥΠΕ εδώ και καιρό και ήδη έχει εφαρμοστεί εκτός πόλεως και ειδικότερα στο Αγγελόκαστο, την Καμαρούλα, το Δοκίμι, αλλά και στην 1η ΤΟΜΥ Αγρινίου απευθύνονταν σε ενηλίκους.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να βελτιωθεί η διατροφή των ενηλίκων και κατ επέκταση η υγεία τους.

Τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με την παχυσαρκία αφορούν εκτός τους από τους ενήλικες, δυστυχώς και νεαρά άτομα, ενώ και ο διαβήτης έχει αυξηθεί και στο μέλλον θα υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση.

Παράλληλα με την πανδημία λόγω του άγχους και της αβεβαιότητας που κυριαρχεί εκτοξεύτηκαν τα αρνητικά στοιχεία, τα οποία οδήγησαν τους επιστήμονες σε κινητοποίηση και στη δημιουργία της ενημερωτικής εκστρατείας που έχει αναπτυχθεί σε όλο το δήμο Αγρινίου και σε όλο το νομό, ενώ αντίστοιχα επιστημονικά κλιμάκια έχουν κινητοποιηθεί για τον ίδιο λόγο και στην υπόλοιπη Ελλάδα!

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις και ανοιχτή γενική συζήτηση στην εκάστοτε περιοχή που πραγματοποιήθηκε τέτοια δράση, ενώ ακολούθησε και προσωπική ενημέρωση στον καθένα από την επισκέπτρια που ανέλαβε το καθήκον αυτό.

Η αποψινή ημερίδα στην παλιά Αγορά του Αγρινίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Διατροφή και Υγεία ενηλίκων», όπως προαναφέραμε, που διενεργείται από τις ΤΟΜΥ, με την έγκριση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014-2020) από τον Μάιο του 2021.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο παθολόγος και διευθυντής ΕΣΥ του Κ.Υ. Αγρινίου Κωνσταντίνος  Ναθαναηλίδης, η νοσηλεύτρια ΠΕ ΤΟΜΥ Αγρινίου Καλλιρρόη Παπαδημητρίου, η οδοντίατρος και υπεύθυνη του οδοντιατρικού τμήματος του Κ.Υ. Αγρινίου και συντονίστρια του ΚΥ Κωνσταντίνα Σιδέρη και ο γενικός οικογενειακός γιατρός, διευθυντής του ΕΣΥ και συντονιστής της 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου Κωνσταντίνος Ποσονίδης.   

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 274 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.