Κυριακή, 5η Μαίου 2024  11:32 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 00:25

«Δεν προέκυψε υπαιτιότητα της ΠΑΕ Παναιτωλικός», υπογραμμίζει το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το «φως» της δημοσιότητας είδε το σκεπτικό της Επιτροπής Δεοντολογίας για την απόφασή της να επιβάλλει ποινή 300.000 ευρώ στην ΠΑΕ Παναιτωλικός για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού του πρώην γενικού αρχηγού της. 

Ένα σκεπτικό πολυσέλιδο στο οποίο και επεξηγείται γιατί τελικώς δεν υιοθετήθηκε από την Επιτροπή κατά πλειοψηφία η εισήγηση της ερευνήτριας Παναγιώτας Σαρδέλη για υποβιβασμό της ομάδας.

Η ουσία εντοπίζεται στην 13η σελίδα, όπου και αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Δεν προέκυψε συμπαιγνία μεταξύ της ΠΑΕ Παναιτωλικός, του Χρήστου Κουτσοσπύρου και του ποδοσφαιριστή Derek Cornelius, για να επιτευχθεί η κίτρινη κάρτα στην οποία έγινε ο στοιχηματισμός από τον δεύτερο ούτε και προέκυψε ότι όλοι μαζί, κατόπιν κοινού σχεδιασμού, οργανώθηκαν και ενώθηκαν για να βλάψουν την ακεραιότητα του αγώνα και να συμμετάσχουν σε προσπάθεια επηρεασμού της πορείας ή του αποτελέσματος με αντιαθλητικό, ανήθικο και διεφθραρμένο τρόπο.

Παρότι όμως δεν προέκυψε υπαιτιότητα της πρώτης πειθαρχικά διωκόμενης ΠΑΕ, αυτή σύμφωνα με τα άρθρα 25 παρ. 3, 27 παρ. 3 και 29 παρ. 3 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ, είναι υπεύθυνη για τις πράξεις των προσώπων που συνδέονται μ’ αυτήν και ως εκ τούτου εν προκειμένω υφίσταται αντικειμενική ευθύνη της ΠΑΕ Παναιτωλικός».

Επί της ουσίας, ο Παναιτωλικός θεωρείται ελεγκτέος για λόγους αντικειμενικής ευθύνης και μόνο, καθότι υπάλληλός του στοιχημάτισε παράνομα εν αγνοία του. Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, των μαρτυρικών καταθέσεων και όλων των δεδομένων που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία η Επιτροπή δεν «βλέπει» χειραγώγηση ή συμμετοχή σε απόπειρα χειραγώγησης. Σε απλά ελληνικά, ο Παναιτωλικός δεν έχει εμπλοκή σε όλα όσα διάφοροι «καλοθελητές» του προσάπταν εδώ και δύο μήνες…

Για το λόγο αυτό επιβάλλεται και το μέγιστο προβλεπόμενο πρόστιμο ύψους 300.000. Παράλληλα, δεν γίνεται σαφές το πλαίσιο υπό το οποίο τιμωρείται με πρόστιμο ο Ντέρεκ Κορνέλιους.

Σε κάθε περίπτωση η μεριά του Παναιτωλικού έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να πάει η υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 533 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 01:44
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.