Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  5:50 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 20:19

Πάει και στα Παρακαμπύλια το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πάει και στα Παρακαμπύλια το «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία συμπληρώνει πως τρεις επιπλέον θέσεις και 27 συνολικά για το δήμο Αγρινίου.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Κάλυψη ενός κενού και επέκταση στα όρια του δήμου Αγρινίου για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Για πρώτη φορά προκηρύχθηκαν επιπλέον τρεις θέσεις- από τις 24 που ήδη υπήρχαν- για υπαλλήλους που θα καλύψουν το κενό των Παρακαμπυλίων που μέχρι σήμερα ήταν εκτός.

Οι συνολικά 27 θέσεις αναμένεται να αποκαταστήσουν και στη συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα ένα χρόνιο πρόβλημα που υπήρχε με τα φάρμακα, τη απλή νοσοκομειακή φροντίδα και τη γενικότερη εξυπηρέτηση στην ορεινή αυτή περιοχή του δήμου Αγρινίου, που ούτως ή άλλως καλύπτει σχεδόν την μισή έκταση της Αιτωλοακαρνανίας.

Το “Βοήθεια στο Σπίτι” είναι ένα από χρόνια καταξιωμένο πρόγραμμα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας και το οποίο παρέχει στήριξη σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΟΙ.Π.Α.) του δήμου Αγρινίου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται, σε μοναχικά ηλικιωμένα άτομα με αδυναμία αυτοεξυπηρέτηση, σε ηλικιωμένους που δεν έχουν επαρκείς οικονομικούς πόρους, σε οικογένειες που χρειάζονται στήριξη για τη φροντίδα των ηλικιωμένων και σε άτομα με ειδικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν κινδύνους απομόνωσης και κοινωνικού αποκλεισμού.

«Μέχρι σήμερα στο δήμο Αγρινίου το πρόγραμμα λειτουργούσε σχεδόν σε όλη την τεράστια έκτασή του, αλλά δεν είχε γίνει δυνατόν να καλύψει την περιοχή των Παρακαμπυλίων με αποτέλεσμα να υπάρχουν δικαιολογημένα παράπονα, ειδικά σε ένα διαμέρισμα του δήμου που έχει στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένους κατοίκους, από τους οποίους δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν προβλήματα μετακίνησης ή αυτοεξυπηρέτησης», εξηγεί στην «Σ» ο πρόεδρος της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΟΙΠΑ) Γιάννης Βασιλείου.

Συμπληρώνει μάλιστα ότι τα τρία επιπλέον άτομα και ο συνολικός αριθμός των 27 θα προσφέρει για όσο διάστημα χρειάζεται και μια επιπλέον φροντίδα μιας και η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά, ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι  πολίτες.

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» άλλωστε από τον Νοέμβριο του 2020 είχε θέσει στην διάθεση των πολιτών τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης σε όλες τις άλλες Ενότητες του δήμου, πλην Παρακαμπυλίων.

«Οι εργαζόμενοι σε όλες τις δομές της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου ήταν στο πλευρό των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ σε όλη την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, δείξαμε αντανακλαστικά οικογένειας. Αυτό θα βελτιωθεί με το να πάμε και στα Παρακαμπύλια, όπου μέχρι τώρα δεν είχαμε παρουσία με το πρόγραμμα», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΟΙ.ΠΑ.

Με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Βορίδης υπεβλήθησαν συνολικά 78.114 αιτήσεις ηλεκτρονικά για 2.909 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων κατηγορίας Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Δήμους της χώρας για συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο πρόγραμμα, βάσει της προκήρυξης 4Κ/2020 του Α.Σ.Ε.Π.

Εκδόθηκαν προσωρινοί πίνακες κατάταξης διοριστέων και απορριπτέων και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη ανάγκης για περισσότερες θέσεις, θα εξεταστεί και θα απαντηθεί μέσα στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2023.

Γιάννης Συμψηρής Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 464 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.