Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  11:32 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 00:31

Ναυπακτία: «Βροχή» οι κρατήσεις για το καλοκαίρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Βροχή» οι κρατήσεις για το καλοκαίρι στη Ναυπακτία σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση” άρθρο της οποίας αναφέρει πως αποτελούν ευχάριστη έκπληξη για τους επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού στη Ναυπακτία οι αυξημένες κρατήσεις για το καλοκαίρι. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς επισημαίνει επί του θέματος: «το καλοκαίρι δεν θα πέφτει καρφίτσα».

Αναλυτικά το δημοσίευμα της “Συνείδησης”:

Μετά από δύο τριήμερα, στα οποία η Ναύπακτος αποδείχθηκε προορισμός για πολλούς τουρίστες από διάφορα σημεία της χώρας, οι ιδιοκτήτες παντός φύσεως τουριστικών καταλυμάτων βλέπουν τις κρατήσεις για το καλοκαίρι να είναι αυξημένες σε σχέση με πολλές άλλες χρονιές του παρελθόντος!

Ανέκαθεν η Ναύπακτος και η ορεινή Ναυπακτία ήταν τουριστικός προορισμός, αλλά τα στοιχεία που προκύπτουν αυτή την στιγμή ξαφνιάζουν ευχάριστα τους επαγγελματίες του κλάδου στην περιοχή και τους προδιαθέτουν για ένα «θερμό» καλοκαίρι ως προς τις κρατήσεις!

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ναυπακτίας, Ντίνος Τσουκαλάς, που τυγχάνει και πρόεδρος του τοπικού συλλόγου στον κλάδο της εστίασης, μιλώντας στη «Σ» εξέφρασε την άποψη πως: «το Καλοκαίρι δεν θα πέφτει καρφίτσα»!

Ναυπακτία: «Βροχή» οι κρατήσεις για το καλοκαίρι
O Ντίνος Τσουκαλάς

Συγκεκριμένα ο κ. Τσουκαλάς τόνισε: «οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι ο κόσμος που θα επιλέξει τη Ναυπακτία το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύς. Αυτό προκύπτει κατά πρώτον από τις κρατήσεις που είχαμε για τα δύο τριήμερα, του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, κρατήσεις που είχαν γίνει πριν πάρα πολύ καιρό νωρίτερα και κατά δεύτερον από τα πρώτα δείγματα για τις κρατήσεις για το καλοκαίρι.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία οι κρατήσεις στη Ναυπακτία για το καλοκαίρι είναι αυξημένες κατά πολύ σε σχέση με άλλες χρονιές. Όταν λοιπόν έχουν καταγραφεί τα στοιχεία αυτά μέχρι τώρα, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς πως το καλοκαίρι η τουριστική κίνηση, οι κρατήσεις στη Ναύπακτο, θα είναι αυξημένες. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση φέτος δεν θα πέφτει καρφίτσα. Θετικά είναι τα στοιχεία που έχουμε τόσο για τη Ναύπακτο, όσο και για το ορεινό τμήμα του Δήμου Ναυπακτίας.

Η διαφορά είναι πως αν οι κρατήσεις για το καλοκαίρι υποθετικά αγγίζουν το 70% με 80% στη Ναύπακτο, τότε η αναλογία είναι στο 50% με 60% για την ορεινή Ναυπακτία και αναφέρομαι στις Δ.Ε. Αποδοτίας, Πλατάνου και Πυλλήνης, που διαθέτουν τουριστικά καταλύματα.

Σημαντικό στοιχείο ως προς την ορεινή Ναυπακτία είναι ότι οι περισσότεροι έλληνες του εξωτερικού που έρχονται στη Ναυπακτία κατάγονται από την περιοχή και διαθέτουν δικά τους σπίτια και έρχονται σ αυτά, κάτι που έγινε και πέρσι, άρα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, που είναι πάρα πολλές, δεν τίθεται θέμα για κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα.

Τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής για τη Ναυπακτία σε συνάρτηση με τις κρατήσεις αφορούν αποκλειστικά Έλληνες και όχι ετεροδημότες. Ανέκαθεν η τουριστική κίνηση στην περιοχή της Ναυπακτίας ξεκινάει δειλά – δειλά από 15 με 20 Ιουνίου και έπειτα και κορυφώνεται από τις 15 με 20 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου».

Υψηλές «πτήσεις» στις κρατήσεις και το «στοίχημα» του 2019

Δυναμική ανάκαμψη του τουρισμού σε επίπεδα που θα πλησιάσουν κατά πολύ εκείνα του 2019, τελευταία χρονιά πριν από την πανδημία, και ρεκόρ σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις έχουν αρχίσει να προεξοφλούν φορείς της τουριστικής βιομηχανίας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται πως έχει σταματήσει να επηρεάζει τη διάθεση των Ευρωπαίων αλλά και των Αμερικανών να προχωρήσουν σε κρατήσεις και να πραγματοποιήσουν ταξίδια, ενώ ο προγραμματισμός των αεροπορικών θέσεων των μεγάλων εταιρειών δείχνει πως ετοιμάζονται για μια ισχυρή θερινή σεζόν.

Η ανάκαμψη του τουρισμού είναι εμφανής και στα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol), που για το διάστημα μέχρι και τις 29 Μαΐου δείχνουν πως στην Ελλάδα το πτητικό έργο διαμορφώνεται σταθερά σε επίπεδα άνω του 90% του 2019.

Στην τρέχουσα περίοδο, μετά ένα πολύ ικανοποιητικό Πάσχα, η ανάκαμψη εντοπίζεται στο κομμάτι των city breaks, των ταξιδιών δηλαδή κυρίως στην Αττική. Όσον αφορά τις προοπτικές των προορισμών εκτός Αττικής, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ οι αφίξεις εν γένει εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά, με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια από την αρχή της σεζόν να καταγράφουν αύξηση αφίξεων και σε σχέση με το 2019. Επίσης, αυξημένος είναι και ο αριθμός των προγραμματισμένων θέσεων για τα περιφερειακά αεροδρόμια κατά την επικείμενη θερινή σεζόν σε σχέση με την αντίστοιχη του 2019.

Κικίλιας: 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ

«Ο τουρισμός αποτελεί -και δικαίως- τη μεγάλη οικονομική δύναμη της χώρας», σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση προσδοκά σημαντικά έσοδα το 2022 από τον κλάδο.

Ναυπακτία: «Βροχή» οι κρατήσεις για το καλοκαίρι
Ο Βασίλης Κικίλιας

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε εκτενώς στα αισιόδοξα μηνύματα που φαίνεται ότι προδιαγράφονται για τη φετινή τουριστική σεζόν, τόσο στο επίπεδο των κρατήσεων, όσο και στο επίπεδο των πρώτων αφίξεων στη χώρα μας, φέρνοντας το παράδειγμα των αυξημένων τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ.

«Ποτέ δεν είχαμε 500.000 ταξιδιώτες απευθείας από την Αμερική στο ‘’Ελευθέριος Βενιζέλος” και στην Αθήνα -με την πρώτη πτήση να ξεκινά στις 7 Μαρτίου- ερχόμενοι από Ατλάντα, Σικάγο, Βοστώνη και με τις τρεις αμερικανικές εταιρείες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, δε, ο υπουργός Τουρισμού μόνο από τις ΗΠΑ θα γίνονται 9 πτήσεις την ημέρα, ένας αριθμός που αντιστοιχεί δηλαδή σε 63 πτήσεις την εβδομάδα, ενώ -όπως είπε- διαφαίνεται η δυνατότητα να υπάρξουν απευθείας πτήσεις με τα μεγάλα αεροδρόμια της Αμερικής και με τη Θεσσαλονίκη.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 267 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.