Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  12:11 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 11:31

Άλλος ένας λόγος που η Αιτωλοακαρνανία δεν είναι στον χάρτη του τουρισμού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δυνατά, λέει, ακούστηκε ο προβληματισμός ενός γνώστη της τουριστικής αγοράς και του χώρου της φιλοξενίας, του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Aldemar Resorts, Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, ο οποίος κατατέθηκε στο πρώτο μεγάλο συνέδριο για τον Τουρισμό στη Δυτική Ελλάδα, με τίτλο Travel West Forum.

«Έχουμε τη μεγαλύτερη ακτογραμμή της χώρας. Εξυπηρετούμαστε από τρία αεροδρόμια (Αθήνα, Καλαμάτα, Άραξος) που απέχουν χρονικά από την περιοχή το πολύ 3 ώρες. Έχουμε ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, μια Γέφυρα μνημείο και ένα υπερσύγχρονο λιμάνι.

Έχουμε τον πιο πλούσιο κάμπο με πολλές και καλές βροχοπτώσεις. Έχουμε ένα αρκετά υψηλό δυνητικό εργατικό δυναμικό για τον κλάδο της φιλοξενίας. Έχουμε έναν μοναδικό αρχαιολογικό πλούτο. Πως είναι δυνατόν να έχουμε όλα τα παραπάνω και την ίδια στιγμή να είμαστε τελευταίοι στον τουρισμό; Δεν γίνεται, κάτι κάνουμε λάθος», είπε ο κ. Αγγελόπουλος.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι έχει πέσει και η μέση δαπάνη ανά άφιξη αλλά και το ίδιο το πλήθος των διανυκτερεύσεων. Αν βάλεις και το γεγονός ότι "στην περιοχή μας" έχουμε λίγα πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία, είπε, καταλαβαίνεις ότι οι αριθμοί που παρουσιάζονται ως επιτυχία δεν ισχύουν.

Πολύ καλά όλα αυτά, απλά ελπίζουμε αυτό το "στην περιοχή μας" να περιλαμβάνει όλη την Περιφέρεια και να λαμβάνει υπόψη και την Αιτωλοακαρνανία.

Διότι οι φράσεις "εξυπηρετούμαστε από τρία αεροδρόμια (Αθήνα, Καλαμάτα, Άραξος) που απέχουν χρονικά από την περιοχή το πολύ 3 ώρες" και "έχουμε ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο", φανερώνουν ότι δεν μιλάμε καθόλου για το..."από δώθε" κομμάτι της ΠΔΕ αλλά μόνο για το..."απέκει"!

Διότι δεν μπορεί να θεωρούνται αεροδρόμια με σχέση με τον τουρισμό της Αιτωλοακαρνανίας ο Άραξος, η Καλαμάτα και η Αθήνα(!) και να μην αναφέρεται το Άκτιο πουθενά! Φανερώνει χάσμα χωροταξίας όλο αυτό.

Και διότι, όχι, δεν έχουμε καθόλου σύγχρονο οδικό δίκτυο στην αποδώ περιοχή και καθόλου συνδεδεμένο με τα λιμάνια και τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της βόρειας και της κεντρικής χώρας!
Με άλλα λόγια, ένα από τα μεγάλα προβλήματα για τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή είναι ότι δεν πρόκειται για μία ενιαία περιοχή!

Αλλά για ένα μέρος της Πελοποννήσου που δεν έχει καμία σχέση σε τίποτε με το κομμάτι που προστέθηκε για λόγους μόνο διοικητικούς, την Αιτωλοακαρνανία...

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 550 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία