Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:57 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 02 Μαϊος 2022 19:49

Κατώτατος μισθός: Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος εξηγεί ποιοι δικαιούνται τα 713 ευρώ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διευκρινίσεις για τον κατώτατο μισθό που από χθες 1η Μαΐου αυξήθηκε από 663 ευρώ σε 713 ευρώ έδωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος απαντώντας και σε ερωτήσεις τηλεθεατών.

Όπως ξεκαθάρισε, χρήματα θα πάρουν αυτοί που αμείβονται στα όρια του κατώτατου μισθού δηλαδή αυτοί που το ποσό του προηγούμενου κατώτατου γράφεται στα εκκαθαριστικά τους.

Επίσης, αύξηση θα δουν και όσοι έχουν τριετίες τις οποίες έχουν συμπληρώσει μέχρι 14/2/2012. Μετά το 2012, δεν συνυπολογίζεται καμία τριετία. Ακόμα, αύξηση θα πάρει αν κάποιος είναι παντρεμένος και αμείβεται με κατώτατο μισθό.

Όσο για το ποια επιδόματα θα αυξηθούν με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Καρούζος είπε ότι 24 επιδόματα που καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως το επίδομα ανεργίας για παράδειγμα, θα πάρουν αύξηση.

Στον ιδιωτικό τομέα, και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δικαιούνται αύξηση, καθώς όπως εξηγεί ο κ. Καρούζος, για την αύξηση δεν έχει να κάνει η διάρκεια της σύμβασης αλλά το σύστημα αμοιβής, να προκύπτει δηλαδή από τα εκκαθαριστικά ότι ο υπάλληλος παίρνει τον κατώτατο.

ertnews.gr

Διαβάστηκε 340 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Μαϊος 2022 19:57
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία