Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:42 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 16:05

Αλλαγές στις Άμεσες Ενισχύσεις - Τι ισχύει για την αγρανάπαυση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η τροποποιητική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία αλλάζουν τα μέτρα και οι διαδικασίες εφαρμογής των άμεσων ενισχύσεων.

Κατά παρέκκλιση για το έτος υποβολής αιτήσεων 2022, η γη υπό αγρανάπαυση μπορεί να θεωρηθεί ως χωριστή καλλιέργεια ακόμη και αν έχει βοσκηθεί ή έχει πραγματοποιηθεί σε αυτή συγκομιδή για σκοπούς παραγωγής ή έχει καλλιεργηθεί με εαρινές καλλιέργειες. Οι εν λόγω εκτάσεις εξαιρούνται από τη χορήγηση συνδεδεμένων ενισχύσεων. Από την παρέκκλιση αποκλείονται όσα αγροτεμάχια είναι ενταγμένα σε μέτρα αγροτικής ανάπτυξης του ΠΑΑ 2014-2020.

Επίσης, κατά παρέκκλιση των ανωτέρω, για το έτος υποβολής αιτήσεων 2022, η γη υπό αγρανάπαυση μπορεί να θεωρηθεί ως περιοχή οικολογικής εστίασης, με τον ίδιο συντελεστή στάθμισης, ως ήτο αγρανάπαυση, ακόμη και αν έχει βοσκηθεί ή έχει πραγματοποιηθεί σε αυτή συγκομιδή για σκοπούς παραγωγής ή έχει καλλιεργηθεί με εαρινές καλλιέργειες. Στις εν λόγω εκτάσεις επιτρέπεται η χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, για σκοπούς παραγωγής ή καλλιέργειας.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ εδώ.

Διαβάστηκε 566 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία