Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  6:24 μμ
 
wm small
Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 20:17

Αυτά είναι τα δύο νέα επιδόματα του ΟΑΕΔ – Τι πρέπει να ξέρετε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα επιδόματα τέθηκαν σε ισχύ τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου

Από τη Δευτέρα 18 Απριλίου, τέθηκαν σε ισχύ από τον ΟΑΕΔ, δυο νέα επιδόματα, τα οποία αφορούν χιλιάδες ανέργους.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά», θεσμοθέτησε την παροχή κινήτρων σε μακροχρόνια ανέργους (πάνω από 5 έτη) για ενεργή αναζήτηση εργασίας και χορηγεί για πρώτη φόρα το επίδομα εργασίας.

Πιο αναλυτικά:

  1. Παροχή κινήτρων σε μακροχρόνια ανέργους, πάνω από 5 έτη, για ενεργή αναζήτηση εργασίας: Καταβολή επιδόματος 300 ευρώ σε όσους καταρτίζουν ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης, ως κίνητρο να επανέλθουν στην ενεργή αναζήτηση. Στην προσπάθεια αυτή θα υπάρχει ενεργοποίηση εργασιακών συμβούλων με προτεραιότητα τους μακροχρόνια ανέργους, πάνω από 5 χρόνια.
  2. Χορήγηση επιδόματος εργασίας: Όσοι άνεργοι βρουν δουλειά κατά την περίοδο καταβολής του επιδόματος ανεργίας, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του επιδόματος, ένα ποσό ύψους 219 ευρώ (αφού το επίδομα ανεργίας από την 1η Μάη θα φτάσει τα 438 ευρώ το μήνα) για όσο διάστημα υπολείπεται μέχρι τη λήξη της περιόδου καταβολής του.

Τα επιδόματα αυτά τέθηκαν σε ισχύ τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου.

pronews.gr

Διαβάστηκε 568 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα