Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  11:01 μμ
Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 22:16

Αγρίνιο: Επαναλειτουργεί το Β’ Υποθηκοφυλακείο στις αρχές Μαΐου – Αναλαμβάνει ο Νίκος Τηλιγάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λύση βρέθηκε σε ένα σοβαρό πρόβλημα καθώς επαναλειτουργεί το Β΄ Υποθηκοφυλακείο Αγρινίου.

Ως γνωστόν στο Β’ Υποθηκοφυλακείο Αγρινίου μετά τη συνταξιοδότηση της Διευθύντριας, η θέση έμεινε κενή και παρόλο που με απόφαση της προέδρου των Πρωτοδικών ορίστηκε για τη θέση συμβολαιογράφος της περιοχή, αρνήθηκε τη θέση, με αποτέλεσμα το Β’ Υποθηκοφυλακείο να παραμένει ανενεργό σωρεύοντας εκκρεμείς υποθέσεις- αιτήσεις σε μια σειρά από κρίσιμες διαδικασίες που πρέπει να διεκπεραιώσουν οι πολίτες, όπως υποθήκες, κατασχέσεις, μετεγγραφές κ.ά.

Τελικά, παρόλο που δεν υπήρχε κάποια παρέμβαση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ούτε προχώρησε η συγχώνευση με το Α’ Υποθηκοφυλάκειο που είχε προταθεί, όπως πληροφορείται το sinidisi.gr,  βρέθηκε ο συμβολαιογράφος που θα αναλάβει να επαναλειτουργήσει την υπηρεσία.

Στις αρχές Μαΐου λοιπόν, αμέσως μετά το Πάσχα, το Β’ Υποθηκοφυλάκειο θα αναλάβει ο γνωστός και έμπειρος συμβολαιογράφος του Αγρίνιο Νίκος Τηλιγάδας. Μάλιστα η υπηρεσία πρόκειται να λειτουργήσει και σε νέα διεύθυνση.

Και σίγουρα μετά μήνες από η υπηρεσία παρέμενε ανενεργή ο όγκος της δουλειάς που έχει συσσωρευτεί είναι τεράστιος.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται τα Υποθηκοφυλάκεια του Αγρινίου, πιθανότατα εντός του 2022, να καταργηθούν με την ένταξή τους στο κτηματολογικό Υποκατάστημα του Αγρινίου. Αυτό βέβαια θα έπρεπε να είχε συμβεί νωρίτερα, μόνο που ως φαίνεται, το χρονοδιάγραμμα έχει πέσει έξω… καθώς και λόγω της πανδημίας η διαδικασία, που αφορά φυσικά το σύνολο της χώρας, έχει πάει πίσω… και μέχρι σήμερα έχουν λειτουργήσει περί τα 50 από τα 92 κτηματολογικά υποκαταστήματα που προβλέπονται.

Δημήτρης Παπαδάκης

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 535 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News