Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  11:07 μμ
Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 14:41

Τα κλειστά και τα ανοιχτά μαγαζιά αύριο, Κυριακή των Βαΐων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από μια αναζήτηση στις ανακοινώσεις των εμπορικών συλλόγων στην χώρα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι αύριο, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα προτείνεται να είναι ανοιχτά.

Η λέξη «προτείνεται» δεν χρησιμοποιείται τυχαία, περί αυτού πρόκειται πλέον. Οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν στα μέλη τους το ωράριο που κρίνουν πιο αποδοτικό και πιο οικονομικό( ίσως πιο σημαντικός παράγοντας, πλέον…). Σε άλλες πόλεις, όπως η Πάτρα, το ωράριο θα πάει από τις 11.00 έως τις 18.00, σε άλλες έως τις 15.00 ή 16.00 το απόγευμα.

Δεν βρήκαμε καμία άλλη πόλη με προτεινόμενα κλειστά τα καταστήματα πλην Κέρκυρας (που έχει μια παράδοση στο… κλείσιμο!). Στην Δυτική Ελλάδα, Γιάννενα, Άρτα, Πύργος, Αργοστόλι κλπ, θα έχουν αύριο ανοιχτά καταστήματα. Στο Μεσολόγγι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα!

Φυσικά από τον εμπορικό σύλλογο Αγρινίου εξηγούν ότι πλέον δεν έχει δουλειά τις υπόλοιπες μέρες, των Κυριακή των Βαΐων θα χαλάσει η δουλειά; Ας αφήσουμε ότι με τις τιμές που έχει το ρεύμα πλέον, ίσως είναι προτιμότερο να έχεις κλειστό το κατάστημα αν είναι να το ανοίξεις και να πληρώνεις.

Όμως, υπάρχει και η άλλη παράμετρος: αρκετά καταστήματα έχουν ενημερώσει κατά μόνας ότι θα ανοίξουν αύριο κάποιες ώρες ενώ κάποια που ανήκουν σε αλυσίδες θα άνοιγαν ούτως ή άλλως.

Ποιο είναι το σωστό και τι πρέπει να γίνει το ξέρει μόνο όποιος έχει μαγαζί και προσπαθεί να το κρατήσει ανοιχτό.

Είναι αλήθεια ότι δεν λείπει το ωράριο αλλά τα εισοδήματα. Από την άλλη η νοοτροπία «να κλείσουν όλοι γιατί εμείς κρίνουμε ότι πρέπει να είμαστε κλειστοί» ουδέποτε βοήθησε το Αγρίνιο.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 563 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News