Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  6:35 μμ
 
wm small
Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 22:49

Μεσόπυργος: Χτισμένος σε ένα καταπράσινο τοπίο, δίπλα στον Αχελώο (www.mariailiaki.gr)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεταξύ των νομών Άρτας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας, στα 412 μέτρα υψόμετρο είναι χτισμένος ο Μεσόπυργος, δίπλα στον Αχελώο.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό χωριό, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από τον ποταμό Αχελώλο.

Ο Μεσόπυργος είναι μέσα σε κατάφυτα δάση πολλών χιλιομέτρων και αγαπημένη συνήθεια των επισκεπτών είναι οι περίπατοι στη φύση.

Σημείο συνάντησης των περισσοτέρων δεν είναι άλλο από την πετρόχτιστη πλατεία του χωριού με τα αιωνόβια πλατάνια, τα καφενεία και τις ταβέρνες.

Την περίοδο του χειμώνα μπορεί να είναι πιο ήσυχο αλλά τόσο το Πάσχα όσο και το καλοκαίρι γεμίζει και πάλι από ζωή, τόσο από εκείνους που κατάγονται από εκεί και ζουν στα αστικά κέντρα, όσο και από τους επισκέπτες.

Στην κοιλάδα του Αχελώου υπάρχει ένα χειροκίνητο τελεφερίκ- βαγονάκι, που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για να περάσουν απέναντι.

Έχει ενδιαφέρον: Στην περιοχή υπάρχει το πέτρινο γεφύρι, ο ναός του Αγίου Δημητρίου, η αρχαία ακρόπολη και το ξωκλήσι της Παναγίας Θεοτόκου που είναι χτισμένο το 1781.

Τι να δοκιμάσουμε: Στις ταβέρνες θα βρείτε εκλεκτά κρεατικά, χειροποίητα αλλαντικά και τυριά από ντόπιους παραγωγούς.

info Φωτογραφίες: http://romiazirou.blogspot.gr

mariailiaki.gr

Διαβάστηκε 1475 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία