Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  10:32 μμ
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 00:53

Η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου και το Ε.Κ.Α. τίμησαν την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου διοργάνωσαν νωρίτερα για την ημέρα της γυναίκας συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας

Με σύνθημα «εκμετάλλευση, εκβιασμοί και βία, ασπίδα προστασίας η πάλη για χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία» η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και εκπρόσωποι σωματείων του, εργατικά σωματεία, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, φοιτητικών συλλόγων κλπ συμμετείχαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

«Καλούμε τις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις φοιτήτριες, τις νέες γυναίκες να ξεσηκωθούν ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων και της ΕΕ, που βάζει συνεχώς τη ζωή μας στο ζύγι «κόστους – οφέλους» και τσακίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα δικαιώματά μας στην Υγεία, την Παιδεία, τη μητρότητα, τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

Η Μέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη σε όλες τις αγωνίστριες της ζωής και την τιμάμε με αγώνα διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας!

Με αγώνα ενάντια στη βία και την εκμετάλλευση» τόνισαν δίνοντας έτσι τον παλμό και το «στίγμα» της συγκέντρωσης.

Ακλουθώντας την δυσάρεστη επικαιρότητα του πολέμου στην Ουκρανία οι διοργανώτριες της συγκέντρωσης έδωσαν το δικό τους μήνυμα μέσα από την ημέρας της γυναίκας.

Συγκεκριμένα επεσήμαναν: «η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία.

Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν. Καλούμε τις γυναίκες να ξεσηκωθούν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που βάζουν τους λαούς σε θανάσιμους κινδύνους και τους καταδικάζουν στη φτώχεια και στην προσφυγιά.

Οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου δεν έχουμε κανένα συμφέρον από τους πολέμους που σχεδιάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και υλοποιούν οι κυβερνήσεις που τους εξυπηρετούν και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Παλεύουμε για να μην αφήσουμε να χυθεί το αίμα μας και το αίμα των παιδιών μας για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.ά. που τα υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών οργανισμών.

Παλεύουμε για την απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο και την αποδέσμευσή της από ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Το «μήνυμα» που ήθελαν να εκπέμψουν μέσα από την σημερινή διοργάνωση – συγκέντρωση δεν είναι άλλο από το εξής: «στις 8 Μάρτη δυναμώνουμε το σύνθημα «εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών».

Η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου και το Ε.Κ.Α. τίμησαν την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας (εικόνες) Η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου και το Ε.Κ.Α. τίμησαν την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας (εικόνες) Η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου και το Ε.Κ.Α. τίμησαν την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας (εικόνες) Η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου και το Ε.Κ.Α. τίμησαν την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας (εικόνες) Η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου και το Ε.Κ.Α. τίμησαν την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας (εικόνες)

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 736 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News