Κυριακή, 16η Ιουνίου 2024  6:12 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 22:12

Αντιδράσεις στο Αγρίνιο για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Σας θυμίζει κάτι το φράγμα του Αχελώου; Εκτός από την χρησιμότητα του για την ύδρευση θα είχε και μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα που όμως οι διαρκείς πρόσφυγες στο ΣτΕ σταμάτησαν και τώρα στερούμαστε αν και το Κράτος έχει ξοδέψει εκατομμύρια. Μπορείτε να υπολογίσετε ποσό φθηνό ρεύμα έχουμε χάσει και χάνουμε καθημερινά από αυτό και μόνον;».

Η προκλητική αυτή αναφορά του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, σε ανάρτηση του, για το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου θίγει τους Αιτωλοακαρνάνες και η πρώτη αντίδραση καταγράφεται στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου που είναι σε εξέλιξη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ούτε λίγο ούτε πολύ χρεώνει σε όσους προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της εκτροπής ευθύνη για τις…υψηλές τιμές ρεύματος και ουσιαστικά συντάσσεται με την γραμμή των Θεσσαλών.

Παραγνωρίζει ωστόσο πολλά ο Υπουργός, όπως ότι ήταν η σημερινή πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που εισηγήθηκε στο ΣτΕ την ακύρωση της «εκτροπής της λογικής». Παραγνωρίζει- για παράδειγμα- ότι και το τότε κόμμα του -ο ΛΑΟΣ- και ο ίδιος ως βουλευτής του είχαν ταχθεί κατά της εκτροπής.

Όπως και να έχει, ο Αδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε όσα στο πρόσφατο παρελθόν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η παρέμβαση του χρήζει απάντησης από την Συντονιστική κατά της Εκτροπής του Αχελώου.

Το ζήτημα έθιξε πριν λίγα λεπτά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου  η επικεφαλής του συνδυασμού της μέιζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά που ζήτησε την αντίδραση του Σώματος. «Δεν μπορούμε να αφήνουμε κάτι τέτοιο να διαρρέεται», σημείωσε.

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου σημειώσε χαρακτηριστιά πως «ο Υπουργός ήθελε να χαιδέψει κάποια αυτιά» αν και τόνισε πως η τοποθέτηση του ουσιαστικά δεν συνιαστά κάποια νέα εξέλιξη.

«Θα επαγρυπνούμε ωστόσο», ανέφερε μην αποκλείοντας συνεδρίαση του οργάνου για το θέμα της εκτροπής αν απαιτηθεί. Τόνισε μάλιστα πως η Αιτωλοακαρνανία «έχει ισχυρά στο πλευρό της την Περιφέρεια που ετοιμάζει πολλά “οπλα” στη φαρέτρα της».

 

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 565 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 01:13
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.