Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  6:10 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 10:59

“Νταντάδες της γειτονιάς” : Ξεκινάει το 2022 το πρόγραμμα – Πως θα προσληφθείτε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς” ξεκινάει και ανοίγει χιλιάδες θέσεις εργασίας.Πως θα προσληφθείτε

Σύντομα πρόκειται να  δημιουργηθεί μητρώο επιμελητών βρεφών, νηπίων και παιδιών

Πως θα μπείτε στο μητρώο

Τεράστια κινητοποίηση για έγκαιρη  επιμόρφωση σε όλη την επικράτεια έχει προκαλέσει η πιλοτική έναρξη του προγράμματος “νταντάδες της γειρονιάς” το αμέσως επόμενο διάστημα σε ορισμένους δήμους της χώρας και έπειτα, σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα “νταντάδες της γειτονιάς”  αφορά τη φύλαξη βρεφών, νηπίων και παιδιών σε όλη την Ελλάδα αναπήρων ή όχι.

Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας καθώς θα υλοποιηθεί έως το 2027 και τα κόστος του θα καλυφθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

Ο γονείς θα λαμβάνουν χρηματική Επιδότηση (voucher) όπου θα μπορούν να πληρώνουν με αυτή τον επιμελητή βρέφους ή νηπίου που θα τον βρίσκουν από το μητρώο επιμελητών.

Τεράστιο Κίνητρο – Δεκάδες Χιλιάδες θέσεις εργασίας – Χιλιάδες βρέφη και νήπια προς κάλυψη με το πρόγραμμα “Νταντάδες της γειτονιάς”

Η συνολική νόμιμη δυναμικότητα των συμμετεχόντων βρεφονηπιακών σταθμών ανέρχεται σε 26.783 βρέφη ενώ αυτή των παιδικών σταθμών σε 119.147 νήπια.

Αυτή και μόνο η διαφορά των 92.364 παιδιών είναι αρκετή για να γίνει αντιληπτή η ανάγκη στήριξης των οικογενειών με βρέφη, οι οποίες επιβαρύνονταινι διαίτερα με τροφεία σε ιδιωτικούς σταθμούς ή με έξοδα για φύλαξη στο σπίτι, κόστος το οποίο δεν αποτυπώνεται από κανένα εργαλείο δημοσιονομικής πολιτικής.

"Νταντάδες της γειτονιάς" πρόγραμμα εργασία μητρώο

Ένταξη σε Μητρώο Επιμελητών βρεφών/νηπίων από το οποίο θα προσλαμβάνουν οι γονείς

Το Μητρώο Επιμελητών είναι η ηλεκτρονική βάση δεδομένων στην οπόια θα  εγγράφονται τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Θα εγγραφούν αρχικά οι επιμελητές και οι επιμελήτριες που θα πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια γνώσεων και δεξιοτήτων και στη συνέχεια οι γονείς που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες φύλαξης θα κληθούν να υποβάλλουν αίτηση καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο επιμελητών βρεφών, νηπιών και παιδιών για πρόσληψη  στο πρόγραμμα “νταντάδες της γειτονιάς”

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου   προσφέρει  το πρώτο στην Ελλάδα ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ  (γιατί πραγματοποιείται από ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ) επιμελητών νηπίων, βρεφών και παιδιών αναπήρων και όχι.

Το πανεπιστημιακό 9μηνο σεμινάριο εκπαίδευσης επιμελητών βασίζεται στο πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς” και πληροί  όλες τις προϋποθέσεις ώστε  να μοριοδοτεί για προσλήψεις και διορισμούς στον ΑΣΕΠ, στους πίνακες των εκπαιδευτικών, στους πίνακες των αναπληρωτών και στις κρίσεις στελεχών.

Οι επιμορφούμενοι/ες, με τo συγκεκριμένη πρόγραμμα, δυνητικά μελλοντικά να μπορούν να ενταχθούν στο «Μητρώο Επιμελητών» και στη συνέχεια να έχουν ευκαιρία να προσληφθούν μαι να εργαστούν με βρέφη, νήπια και παιδιά -με και χωρίς ε.ε.α./α.- και να είναι σημαντικοί αρωγοί των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων, για τη φύλαξη των παιδιών τους.

πηγή: alfavita.gr

Διαβάστηκε 411 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία