Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:33 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 18:52

Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό: «Οι εργαζόμενοι θα έχουν ετήσια αύξηση από 305 έως 533 ευρώ»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Οι εργαζόμενοι θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις τσέπες τους σε μερικούς μήνες» τόνισε ο Υπουργός Εργασίας

Για συνολική ετήσια αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων από 305 έως 533 ευρώ έκανε λόγο ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης στην Ολομέλεια της Βουλής, αναλύοντας την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον κατώτατο μισθό και τις νέες άδειες των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα όταν νοσούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους από κορωνοϊό.

«Επιταχύνουμε τον προσδιορισμό του ύψους του κατώτατου μισθού φέτος, καθώς βούληση της κυβέρνησης είναι στο τέλος Απριλίου να υπάρξει μια σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Οι εργαζόμενοι θα δουν κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης, θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις τσέπες τους σε μερικούς μήνες», δήλωσε ο Υπουργός.

Σημείωσε δε ότι μαζί με την προηγούμενη, μικρή, αύξηση του κατώτατου μισθού και χάρη στην ευρύτερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης (μείωση ασφαλιστικών εισφορών, φορολογικά μέτρα κλπ.), οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα έχουν συνολική ετήσια αύξηση του εισοδήματός τους από 305 έως 533 ευρώ.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδειξαν ότι η ανεργία υποχώρησε στο 13,3% τον περασμένο Νοέμβριο, από 17,2% που ήταν το καλοκαίρι του 2019 και 16,1% το Νοέμβριο του 2020. «Μιλάμε για μείωση της ανεργίας κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες συνολικά και 3 τον τελευταίο χρόνο. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, έγιναν λόγω της φορολογικής, δημοσιονομικής, αδειοδοτικής, εργασιακής και ασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης», υποστήριξε, εκτιμώντας ότι η ανεργία στην Ελλάδα θ’ αποκλιμακωθεί και άλλο με την ασκούμενη οικονομική πολιτική.

50.000 θέσεις εργασίας σε 1,5 χρόνο – Άλλες 86.000 το 2022

Υπενθύμισε, ότι μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ δημιουργήθηκαν μέσα σε 1,5 χρόνο 50.000 νέες θέσεις εργασίας (ενώ σε όλη την τετραετία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δημιουργηθεί 40.000) και σχεδιάζεται η δημιουργία άλλων 86.000 θέσεων εργασίας για φέτος, χωρίς να υπολογίζεται το ειδικό πρόγραμμα για τους νέους «Πρώτο Ένσημο» του Υπουργείου Εργασίας και το πρόγραμμα κάλυψης ασφαλιστικών εισφορών που θα δημιουργήσουν άλλες 85.000 θέσεις εργασίας.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 348 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία