Παρασκευή, 27η Μαίου 2022  2:12 πμ
 
wm small
Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 22:06

Περήφανο το Αγρίνιο για την προαγωγή του Θεοδοσίου σε Μητροπολίτη Κινσάσας-το σπουδαίο του έργο στο Κονγκό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο κ. Θεοδόσιος (Τσιτσιβός) , που κατάγεται από την Κυπάρισσο του δήμου Αγρινίου, μετά από πλούσια πολυετή ιερατική δράση στην Ελλάδα και την Αφρική εξελέγη το 2018 Μητροπολίτης Κανάγκας, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό. Πλέον προήχθη σε Μητροπολίτη Κινσάσας.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση στο Αγρίνιο και τη γενέτειρα του και χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» η οποία έχει ως εξής

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σύλλογου Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κατά τη συνεδρίασή της την 12η Ιανουαρίου 2022, κατόπιν εισηγήσεως της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄ ανύψωσε παμψηφεί τον συμπατριώτη μας Μητροπολίτη Κανάγκας κ. Θεοδόσιο σε Μητροπολίτη Κινσάσας.

Ο κ. Θεοδόσιος (Τσιτσιβός) γεννήθηκε στην Κυπάρισσο Τριχωνίδος Αιτ/νιας το έτος 1973 και μετά από πλούσια πολυετή ιερατική δράση στην Ελλάδα και την Αφρική εξελέγη το 2018 Μητροπολίτης Κανάγκας, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό.

Στη Κανάγκα και την ευρύτερη περιοχή επιτέλεσε με μεθοδικότητα, αυταπάρνηση και θαυμαστό ζήλο ένα πολύ μεγάλο ιεραποστολικό, ποιμαντικό και κοινωνικό έργο με την ανέγερση ιερών ναών, ιεράς μονής, σχολείων, κέντρων υγείας, δομών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, αλλά και με την διοργάνωση ιεραποστολικών περιοδειών στην ενδοχώρα της Κανάγκας με αποτέλεσμα να αυξηθεί θεαματικά το ορθόδοξο χριστιανικό ποίμνιο της ιεραποστολικής αυτής μητρόπολης. Συνάμα χειροτόνησε και τοποθέτησε ως εφημερίους στις ενορίες της Μητρόπολής του πολλούς ιθαγενείς ιερείς.

Η εντός σχετικά μικρού χρονικού διαστήματος ανωτέρω πολύπλευρη προσφορά του κ. Θεοδοσίου στο μακρινό Κογκό εκτιμήθηκε δεόντως και αναγνωρίστηκε πανηγυρικά από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄ και την περί Αυτόν Ιερά Σύνοδο με την προαγωγική μετάθεσή του από την Κανάγκα στην αφρικανική μεγαλούπολη Κινσάσα, τη σημερινή πρωτεύουσα της Λ.Δ. του Κογκό, της οποίας ο λαμπρός Μητροπολίτης Νικηφόρος εκοιμήθη προ ολίγων μηνών.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», με έδρα το Αγρίνιο, εμπνευστής και ιδρυτής του οποίου είναι ο νέος Μητροπολίτης Κινσάσας συγχαίρει υιϊκώς τον κ. Θεοδόσιο για την εκκλησιαστική του προαγωγή, θεωρεί το μέχρι τώρα έργο του στη Κανάγκα ισχυρό εχέγγυο επιτυχίας και στα νέα του μητροπολιτικά καθήκοντα, προσεύχεται δε προς τον Δωρεοδότη παντός Αγαθού, Ιησού Χριστό να τον στηρίζει, ενδυναμώνει και να ανοίγει νέους ορίζοντες στη νέα έπαλξη που τον έταξε η Εκκλησία, ώστε να δοξάζεται το όνομα του Θεού και να επεκτείνεται η βασιλεία Του.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 263 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα