Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:19 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 13:15

Σημαντική Διάκριση για Επιχείρηση του Νομού μας “THE HONEY HIVE - ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑ ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ” στον 2ο Διαγωνισμό Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σημαντική Διάκριση για Επιχείρηση του Νομού μας

“THE HONEY HIVE - ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑ ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ”

2ος Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest

Στα πλαίσια 2ου Διαγωνισμού Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest  η οικογενειακή επιχείρηση “THE HONEY HIVE - ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑ ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ” απέσπασε το Χάλκινο βραβείο  για τα μελισσοκομικά της προϊόντα.

 Ο Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας αποτελεί μέσο ανάδειξης των ποιοτικών χαρακτηριστικών του μελιού. Η διατήρηση αλλά και η βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού μελιού καθιστά σημαντική την οργανοληπτική αξιολόγηση του τελικού προϊόντος και των βασικών του χαρακτηριστικών.

Για τη διενέργεια του διαγωνισμού συστάθηκε ομάδα καταρτισμένων και έμπειρων γευσιγνωστών από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υπεύθυνη την κα Χ. Τανανάκη για την αξιολόγηση του μελιού και των χαρακτηριστικών του.

Κατά τις γευστικές δοκιμές το κάθε δείγμα έφερε ειδικό κωδικό, με κρυμμένη τη συσκευασία του, ώστε να διασφαλιστεί η ανεπηρέαστη απόφαση της κριτικής επιτροπής. Η αξιολόγηση αφορούσε το σύνολο των χαρακτηριστικών για κάθε κατηγορία.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η γνωριμία η ανάδειξη του καλύτερου μελιού ανά κατηγορία στην οποία ανήκει και η γνωριμία του καταναλωτικού και εμπορικού κοινού με τον πλούτο και την ποιότητα των ελληνικών μελιών.

Για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό ήταν απαραίτητο το Αναλυτικό Πιστοποιητικό Χημικής Ανάλυσης από διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ, εργαστήριο που να φέρει τον αριθμό παρτίδας του κάθε διαγωνιζόμενου δείγματος. Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν Μελισσοκόμοι, Μελισσοκομικοί Σύλλογοι, Εταιρίες παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης μελιού.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρχαν συμμετοχές από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Σύρος, Σίφνος, Ρόδος κα), την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Ικαρία, Λέσβο, Λήμνος), την Περιφέρεια Κρήτης από διάφορες περιοχές, την Ξάνθη, την Λάρισα αλλά και φυσικά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 4 συμμετοχές εκ των οποίων οι 2 βραβεύτηκαν.

 Η μία εξ αυτών ήταν για το: Μέλι Άγριας Βελανιδιάς της Οικογενειακής Επιχείρησης Παραγωγής Βιολογικού Μελιού “THE HONEY HIVE ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑ-ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ” με έδρα τη Σπολάϊτα Αιτωλοακαρνανίας.

Αρωγός σε αυτή τη Δράση Ευρωπαϊκής Σημασίας που συμβάλει στην ενδυνάμωση του Έλληνα Παραγωγού και στην προσπάθεια προβολής των μελιών και προϊόντων των μελισσοκομικών προϊόντων ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που συμμετείχε με δικό της περίπτερο στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μελιού που διεξήχθη 3-4-5 Δεκεμβρίου 2021.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την μεγάλη ικανοποίηση του για την σημαντική αυτή διάκριση που τιμάει το μέλι μας και το Νομό μας, Ένα ακόμη βραβείο που επισφραγίζει την ποιότητα,  τη μοναδικότητα και τη  διατροφική αξία των Αιτωλοακαρνανικών προϊόντων.

Ακόμη και τώρα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, ο κόπος επιβραβεύεται και αναγνωρίζεται η αξία των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή μας, δίνοντάς μας δύναμη να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή πορεία ολόκληρου του Νομού.

Διαβάστηκε 579 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία