Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  5:42 μμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 00:33

Καλύτερα να τις ξέρετε: Αυτές είναι οι βασικές διαφορές που διαχωρίζουν τις περιστασιακές σχέσεις από τις σοβαρές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όταν ξεκινάς να βγαίνεις με ένα νέο άτομο, μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τις διαφορές μεταξύ μιας περιστασιακής και σοβαρής σχέσης.

Αυτή η έλλειψη σαφήνειας μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση εάν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη δεν επικοινωνήσουν και δεν έχουν τις ίδιες προσδοκίες. Ωστόσο, δεν αισθάνονται όλοι άνετα να κάνουν από νωρίς μια συζήτηση για το "που πάει η σχέση", κάτι που μπορεί να οδηγήσει ένα άτομο να βασιστεί σε ενδεικτικά σημάδια περιστασιακών και σοβαρών σχέσεων για να αποκρυπτογραφήσει τι συμβαίνει.

Παρακάτω, θα βρεις όσα διαχωρίζουν τις περιστασιακές από τις σημαντικές σχέσεις:

Στις περιστασιακές σχέσεις...

Δεν κάνετε μακροπρόθεσμα σχέδια

Στις περιστασιακές σχέσεις δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το μέλλον, και είναι πιο πιθανό να μιλάτε για την επόμενη μέρα ή την επόμενη εβδομάδα, αλλά όχι μελλοντικούς στόχους. Επιπλέον, μπορεί να μην υπάρχει μια μακρά λίστα δραστηριοτήτων που κάνεις με τον σύντροφό σου σε μια περιστασιακή σχέση - συνηθίζετε να κάνετε μόνο μία δραστηριότητα και δεν υπάρχει ποικιλία.

Τα ραντεβού σας μπορεί να μην έχουν ουσιαστική σύνδεση

Υπάρχει διαφορά στο να πάτε σε ένα ραντεβού για δείπνο και στο να πάτε σινεμά, όπου είστε και οι δύο ήσυχοι για δυο ώρες. Συνήθως, οι άνθρωποι σε περιστασιακές σχέσεις τείνουν να επιλέγουν δραστηριότητες που δεν απαιτούν ευπάθεια ή αληθινή οικειότητα. Πιθανότατα περνάτε χρόνο μαζί με δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί, αλλά όχι απαραίτητα αυτές που θα διευκολύνουν τη σύνδεση μεταξύ σας.

Οι συνομιλίες σας είναι κυρίως επιφανειακές

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι συζητήσεις σε μια περιστασιακή ρομαντική σχέση τείνουν να αποφεύγουν σοβαρά θέματα. Σε μια περιστασιακή σχέση μπορεί να είσαι λιγότερο διατεθειμένη να μάθεις για τις προηγούμενες εμπειρίες του, το οικογενειακό του ιστορικό ή άλλες πληροφορίες που δεν είναι επιφανειακές.

Ζείτε πολύ ξεχωριστές ζωές

Είτε γνωρίζεις κάποιον για μερικές εβδομάδες είτε μερικά χρόνια, εάν βγαίνετε τυχαία ραντεβού, είναι πιθανό να μην έχει γνωρίσει τους φίλους σου ή τα μέλη της οικογένειάς σου επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον να συναναστραφείτε τον εσωτερικό σας κύκλο. Αν κάποιος είναι χαλαρός μαζί σου, δεν θα τον νοιάζει αν δεν τα πάει καλά με την καλύτερό σου φίλη. 

Προσέχετε λιγότερο τη σεξουαλική σας ευχαρίστηση

Το σεξ μπορεί να είναι ένα τεράστιο συστατικό κάθε ρομαντικής σχέσης. Ωστόσο, όταν πρόκειται για μια περιστασιακή σχέση, μπορεί να μην σας ενδιαφέρει να καταλάβετε ο ένας τις ανάγκες του άλλου. 

Στις σοβαρές σχέσεις....

Σας ενδιαφέρει να γνωριστείτε σε βαθύτερο επίπεδο

Μια καλή ένδειξη ότι έχεις μια σοβαρή σχέση είναι ότι θέλεις να μάθεις περισσότερα για το άτομο που βλέπεις - τι του αρέσει να κάνει για διασκέδαση; Υπάρχει κάτι κοινό που μοιράζεστε οι δυο σας πέρα ​​από τα επιφανειακά; Εάν κάνετε ο ένας στον άλλον τέτοιου είδους ερωτήσεις, οι ειδικοί λένε ότι πιθανότατα έχεις δει αυτό το άτομο ως κάποιον για τον οποίο θέλεις να μάθεις περισσότερα - κάτι που, με τη σειρά του, σημαίνει ότι θα μπορούσες να φανταστείς κάτι πιο μακροπρόθεσμο μαζί του .

Γνωρίζετε ο ένας την οικογένεια και τους φίλους του άλλου

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να ανυπομονείς ο σύντροφος σου να γνωρίσει την οικογένεια και τους φίλους σου, πιθανότατα θεωρείς ήδη αυτή τη σχέση ως σοβαρή. Το να φέρεις ένα νέο άτομο στον κύκλο των πολύ στενών επαφών σου δείχνει ότι το αντιμετωπίζεις σοβαρά και θέλεις να είναι μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου.

Αρχίζετε να δίνετε προτεραιότητα ο ένας στον άλλον — βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι μήνες νωρίτερα ή προσκαλείτε ο ένας τον άλλον σε γάμους που θα γίνουν μήνες αργότερα, είναι πιθανό η σχέση σας να έχει μετατραπεί από περιστασιακή σε σοβαρή επειδή δίνετε προτεραιότητα ο ένας στον άλλον και κάνετε μελλονικά πλάνα από κοινού.

Συναντιέστε για να κάνετε περισσότερες από μία δραστηριότητες μαζί

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι όσες περισσότερες δραστηριότητες κάνει μαζί ένα ζευγάρι, τόσο πιο πιθανό είναι να κινείται σε σοβαρό έδαφος. Ένας καλός δείκτης μιας σοβαρής σχέσης είναι ότι μπορείτε να διασκεδάσετε είτε συναντιέστε ο ένας στο σπίτι του άλλου, είτε βγαίνετε για δείπνο ή κάνετε άλλες δραστηριότητες μαζί.

pronews.gr

Διαβάστηκε 793 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.