Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:26 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 00:07

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 76η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που πιστεύουν στα σοβαρά ότι ο Θεός ή κάποιες άλλες μυθικές δυνάμεις κατευθύνουν τις εξελίξεις εδώ πάνω στη γή και κυβερνούν τα ιστορικά γεγονότα.

- Εξυπνότερος είναι αυτός που ... ξέρει ότι δεν ξέρει τίποτα.

- Το να ξέρεις τι δεν ξέρεις είναι κι αυτό ένα είδος γνώσης και χρειάζεται να είσαι πολύ έξυπνος για να το καταλάβεις και πολύ δυνατός για να το ομολογήσεις.

- Όποιος ξέρει ποιό είναι το σωστό, θα κάνει το σωστό.

- Η φυσική φιλοσοφία κατάφερε να ξεπεράσει τη μυθική αντίληψη για τον κόσμο και έκανε το πρώτο βήμα προς την επιστήμη της φιλοσοφίας.

- Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν "το ιστορικό πρόσωπο με το όνομα Χριστός", είπε πράγματι αυτά που του βάζουν στο στόμα ο Ματθαίος και ο Λουκάς. Κατά τον ίδιο τρόπο θα μείνει αναπάντητο το ερώτημα σχετικά με τα λόγια "του ιστορικού προσώπου Σωκράτης".

- Ο Σωκράτης θεωρούσε καθήκον του να βοηθάει το συνομιλητή του να γεννήσει την ορθή γνώμη. Γιατί η αληθινή γνώση έρχεται πάντα απο μέσα μας.

- Ο Σωκράτης αποκαλούσε τον εαυτό του φιλόσοφο, με την κυριολεκτική σημασία της λέξης. Ο φιλό-σοφος είναι ο εραστής της σοφίας, αυτός που αγαπάει τη σοφία και θέλει να την κατακτήσει.

- Ο Φιλόσοφος ξέρει πολύ καλά ότι, κατά βάθος, οι γνώσεις του είναι ελάχιστες.

- Ο Φιλόσοφος είναι κάποιος που ξέρει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία ξεπερνούν τις γνώσεις του και την αντίληψή του. Κι αυτό τον κάνει να υποφέρει.

- Ο Σωκράτης έλεγε ότι όποιος ξέρει το σωστό και το δίκαιο, αυτός δεν θα πράξει ποτέ το κακό και το άδικο.

- Επίσης έλεγε και πίστευε ότι δεν μπορεί κανείς να γίνει ευτυχισμένος πράττοντας ή ζώντας ενάντια στις πεποιθήσεις του.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

 

Διαβάστηκε 1098 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 00:24
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!