Κυριακή, 19η Μαίου 2024  3:20 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 19:08

Καπναποθήκες Παπαστράτου : Πίστωση για τις μελέτες των κτιρίων του Ιδρύματος – Σύντομα η ένταξη του πενταόροφου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Σχέδιο να αποτελέσει όλο το κτιριακό συγκρότημα το νέο Δημαρχείο

Τους προσεχείς μήνες αναμένεται και τυπικά η ένταξη στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας της ανακατασκευής του πενταόροφου κτιρίου των καπναποθηκών Παπαστράτου στο Αγρίνιο.

Το έργο μαζί με την ανακατασκευή και του αύλειου χώρου του συγκροτήματος είναι προενταγμένο στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και αυτή την περίοδο ο Δήμος Αγρινίου ολοκληρώνει το φάκελο με την οικοδομική άδεια του κτιρίου, προκειμένου σύντομα να προχωρήσει η ένταξη του έργου.

Ο σχεδιασμός όμως πλέον για το ιστορικό συγκρότημα στο Αγρίνιο επεκτείνεται καθώς μετά τη διάλυση του Ιδρύματος Παπαστράτου στη δικαιοδοσία του Δήμου Αγρινίου περιέρχονται και τα άλλα δύο κτίρια του συγκροτήματος. Για αυτό και στο τεχνικό πρόγραμμα του 2022, όπως αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέφθηκε σχετική πίστωση για τις μελέτες των διατηρητέων αυτών κτιρίων.

Ο σχεδιασμός του Δήμου Αγρινίου θα είναι την επόμενη διετία το έργο αυτό να ωριμάσει και στην επόμενη προγραμματική περίοδο, δηλαδή από το 2023 και μετά να επιδιωχθεί η ανακαίνιση και αυτών των κτιρίων, έτσι ώστε συνολικά το εμβληματικό συγκρότημα των καπναποθηκών Παπαστράτου –που πολεοδομικά είναι χαρακτηρισμένο ως διοίκηση- να αποτελέσει το νέο Δημαρχείο του Αγρινίου, όπου εκεί θα συγκεντρωθούν διάφορες υπηρεσίες και δομές του δήμου Αγρινίου, που σήμερα είναι διάσπαρτες σε πολλά σημεία της πόλης και σε πολλές περιπτώσεις στεγάζονται σε μισθωμένους χορούς.

Τις δεκαετίες που πέρασαν και κυρίως τα 20 περίπου τελευταία χρόνια, από τότε δηλαδή που το τσιμεντένιο κτίριο των καπναποθηκών παραχωρήθηκε στο Δήμο Αγρινίου, αυτό το κτιριακό συγκρότημα παρέμεινε αναξιοποίητο παρά το γεγονός ότι διαθέτει τρία κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας με εμβαδό μερικές δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, με μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης και τα οποία αποτιμώνται σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια. Συνιστούσε ίσως ένα από τα πιο ακριβά “αστικά κενά” της χώρας. Φαίνεται λοιπόν πως σιγά – σιγά αυτή η εποχή τελειώνει.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 793 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 19:20
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.