Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:37 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 18:16

Βαγγέλης Μούρτος: O «άγνωστος» αγωνιστής του Πολυτεχνείου από το Θέρμο, που δέχθηκε τρεις σφαίρες στα πόδια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O Θέρμιος Βαγγέλης Μούρτος δέχτηκε τρεις σφαίρες στα πόδια κατά την εξέγερση στην Πύλη του Πολυτεχνείου και τραυματίστηκε σοβαρά για τις ιδέες του.

Όπως αναφέρει η Ιωάννα Τσώνη: «τον Βαγγέλη έφερε σε επαφή με την γιατρό Μ. Μουτάφη ο πατέρας μου Λάκης Τσώνης, όταν εκείνος ζήτησε τη βοήθειά του, καθώς γνώριζε την αριστερή πολιτική τοποθέτησή του. Το ζητούμενο ήταν ο γιατρός που θα τον αναλάμβανε να ήταν άνθρωπος εχέμυθος που θα αντιλαμβάνονταν το πόσο σημαντικό ήταν να μην διαρρεύσει το παραμικρό σχετικά με το είδος του τραύματος.

Ο Βαγγέλης πήγαινε πάντα μόνος την παραμονή της επετείου και εναπόθετε ένα μάτσο κόκκινα γαρύφαλλα στην πύλη και ένα ιδιόγραφο σημείωμα πού έγραφε: «Στους συναγωνιστές μου πού έχυσαν το αίμα τους για την Δημοκρατία».

Πέθανε σε ηλικία 42 ετών από την καρδιά του καί δεν εξαγόρασε ποτέ τους αγώνες του».

e-nafpaktia

Διαβάστηκε 739 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.