Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  4:29 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 18:36

Οι χρήσιμοι ηλίθιοι των μεγάλων ρυπαντών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όταν ο μεγαλύτερος ρυπαντής του πλανήτη απουσιάζει από τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, τότε πραγματικά είναι αρκετά δύσκολο να εκτιμήσει κάνεις πόσο σημαντικές είναι οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν ηγέτες περίπου 100 χωρών, για να περιορίσουν το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η Κίνα, που απουσίαζε από τη διάσκεψη, ευθύνεται για το 1/3 των παγκόσμιων ρύπων, η Ρωσία ένας άλλος μεγάλος ρυπαντής επίσης απουσίαζε, ενώ όταν ο υπόλοιπος κόσμος δεσμεύεται για αλλαγές με ορίζοντα το 2030 και το 2050, ο Ινδός ηγέτης δεσμεύτηκε για το… 2070.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πάντως παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα αντιστοιχεί στο 0,04% των παγκόσμιων ρύπων δεσμεύτηκε για μείωση των εκπομπών κατά 55% μέχρι το 2030 και για μία «καθαρή» και «πράσινη» οικονομία μέχρι το 2050.

Το κόστος αυτής της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια θα το πληρώσουν πολύ ακριβά οι Έλληνες και ευρύτερα όλοι οι Ευρωπαίοι, όταν ο Κινέζος προτάσσοντας την οικονομία θα συνεχίζει να ρυπαίνει. Αν ο υπόλοιπος κόσμος δεν μπορεί να πείσει την Κίνα και τους άλλους μεγάλους ρυπαντές να αναλάβουν τις δεσμεύσεις που τους αναλογούν, τότε πολύ απλά γινόμαστε οι χρήσιμοι ηλίθιοι των μεγάλων ρυπαντών.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 852 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.