Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  5:23 πμ
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 15:01

«Ηρακλής 2021»: άσκηση ετοιμότητας της 6ης ΕΜΑΚ στη Βαράσοβα - το σενάριο και οι εντυπωσιακές εικόνες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις μεγάλες δυνατότητες της σε επιχειρήσεις διάσωσης επιβεβαίωσε σήμερα η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας σε εντυπωσιακή άσκηση που διεξήχθη στο όρος Βαράσοβα στην περιοχή Κρυονέριου της Αιτωλοακαρνανίας. Πρόκειται για την ετήσια ευρείας κλίμακας άσκηση ετοιμότητας «ΗΡΑΚΛΗΣ 2021» στην οποία συμμετείχαν και οι τρεις ομάδες της 6ης ΕΜΑΚ

25 άτομα της ορειβατικής ομάδας έρευνας διάσωσης (ΟΟΕΔ), της κυνοφιλικής ομάδας έρευνας διάσωσης (ΚΟΕΔ) με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο Τζόρνταν και της ομάδας υποβρύχιων διασώσεων (ΟΥΔ) έλαβαν μέρος με σκοπό-σύμφωνα με το σενάριο-τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό τριών ορειβατών μετά από κατολισθητικό φαινόμενο.

Επικεφαλής της άσκησης ήταν ο διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, επιπυραγός, Θεόδωρος Φιλιππόπουλος και παρόντες, μεταξύ άλλων, ο  Περιφερειακος Διοικητής Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδα Ανδρέας Στεμπίλης , ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου Παναγιώτης Στούμπος και ο διοικητής της Π.Υ. Αγρινίου και Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Αιτωλοακαρνανίας Στράτος Πετράκης.

Δείτε φωτορεπορτάζ:

agrinionews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 634 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News