Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:28 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 18:42

Γιατί να εγγραφείτε στον ΟΑΕΔ, ακόμη και αν δεν δικαιούστε επίδομα ανεργίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ακόμη και αν δεν δικαιούστε επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, δεν θα πρέπει να παραλείψετε να εγγραφείτε στα μητρώα του οργανισμού, καθώς υπάρχουν μια σειρά από bonus που θα σας φανούν χρήσιμα για όσο διάστημα αναζητείτε εργασία.

Καταρχήν είναι ο ΑΣΕΠ, όπου προβλέπεται μοριοδότηση ανεργίας σε προκυρήξεις Δημοσίων Φορέων, ως κριτήριο κατάταξης.

Έπειτα είναι η δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν, παράλληλα, δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα ΟΑΕΔ, με μοριοδότηση ανεργίας ως κριτήριο κατάταξης σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, αλλά και δυνατότητα συμμετόχης σε προγράμματα Κοινωνικής Προστασίας, όπως ο Κοινωνικός Τουρισμός και το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα.

Επιπλέον, με τη συμβολή ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ, παρέχεται Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη σε Ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, αλλά και παροχές ασθένειας σε είδος στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 έως 55 ετών, αλλά και παροχές ασθένειας σε είδος στους μακροχρόνιους ανέργους 55 ετών και άνω.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα δικαιώματα των ανέργων αναλυτικά, όπως η μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ, συμμετοχή σε κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν δάνεια και οφειλές κ.α.

OAED_dikaiwmata_anergwn

dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 660 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία