Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  3:21 πμ
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 10:52

Αγρίνιο: απογοήτευση για… παρολίγον μεταπτυχιακούς- «πλήρωσαν» τις ανακατατάξεις των πανεπιστημιακών τμημάτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλος εκνευρισμός και απογοήτευση έχουν κυριεύσει 15 άτομα, από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα οποία και επρόκειτο να ξεκινήσουν να φοιτούν στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) “Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων – MBA” στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ), του Πανεπιστημίου Πατρών, που εδρεύει στο Αγρίνιο.

Αντ’ αυτού ενημερώθηκαν προ ημερών ότι «το Τμήμα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μη δεχτεί μεταπτυχιακούς φοιτητές για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022». Αυτό, γιατί, όπως επεξηγείται και στη σχετική ενημέρωση που απεστάλη στους 15… παρ’ ολίγον μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί για το Τμήμα ΔΕΑΠΤ και αναμένονται να πραγματοποιηθούν τους επόμενους δυο μήνες – δηλαδή κατάργηση του Τμήματος και συγχώνευσή του με το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων- σίγουρα θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία και την ομαλή υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου του Π.Μ.Σ.

Το Τμήμα θεώρησε ορθό και σκόπιμο να περιμένει την οριστικοποίηση των αλλαγών και να μην διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη των υποψηφίων που έκαναν αίτηση και ως εκ τούτου τους ενημέρωσε για την ακύρωσή του στις 13 Οκτωβρίου.

Δεν παραλείπει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) “Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων – MBA” και η Συντονιστική Επιτροπή να ευχαριστήσουν θερμά του υποψήφιους για την προτίμησή που έδειξαν κάνοντας την αίτησή τους στο Π.Μ.Σ, υπογραμμίζοντας ότι «πιθανότατα να “ξαναγεννηθεί” το ΜΒΑ την επόμενη χρονιά».

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή σημειώνεται σε μία χρονική συγκυρία όπου οι 15 ενδιαφερόμενοι δεν δύνανται να ενταχθούν σε άλλο μεταπτυχιακό άμεσα, καθότι έχουν σχεδόν όλα ξεκινήσει να «τρέχουν».

Συν τοις άλλοις, ο κόπος και η ταλαιπωρία τους για να διεκπεραιώσουν τις γραφικές διαδικασίες που απαιτούνταν για τη συμμετοχή τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (όπως η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, εγγράφων και συστατικών επιστολών) αποδείχθηκε, δυστυχώς, χάσιμο χρόνου.

Η απαξίωση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο Αγρίνιο κατά τα φαινόμενα δεν έχει επιπτώσεις μόνο σε… προπτυχιακό επίπεδο. Αφήνει το αρνητικό της αποτύπωμα πολυεπίπεδα με την τοπική κοινωνία να αποτελεί τον δέκτη των δεινών…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 367 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News