Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:58 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 22:58

Ξανά σε θέση μάχης για την εκτροπή: συντονιστικό την Τρίτη και περιφερειακό την 1η Νοεμβρίου στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το υδροηλεκτρικό έργο στη Μεσοχώρα

«Ξεκινάμε τη νέα μάχη για προάσπιση των φυσικών μας πόρων, για διασφάλιση των υδάτων μας και των τοπικών κοινωνιών μας», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης αναφορικά με τις διεργασίες που αφορούν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το υδροηλεκτρικό έργο στη Μεσοχώρα Θεσσαλίας και οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τις μεθοδεύσεις για τη μερική εκτροπή του Αχελώου.

Η διαβούλευση για τη ΜΠΕ του Φράγματος Μεσοχώρας είναι σε εξέλιξη και αποτέλεσε αντικείμενο σήμερα της συνεδρίασης σήμερα της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Δυτικής Ελλάδας.

Ομόφωνα η Επιτροπή αποδέχτηκε την εισήγησή κ. Δημητρογιάννη για παραπομπή του κρίσιμου αυτού θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δυτικής Ελλάδας που αναμένεται να συνεδριάσει την 1η Νοεμβρίου στο Αγρίνιο.

Σημειωτέον εξάλλου πως για αύριο είναι προγραμματισμένη στο Αγρίνιο η συνεδρίαση του Συντονιστικού των Φορέων κατά της εκτροπής του Αχελώου, παρουσία και του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.

dimitrogiannis 18 10 2021

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 294 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.