Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:00 πμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 14:21

Σύλλογος Γονέων Λυκείου Αστακού: είμαστε αρωγοί σε κάθε αγώνα για ουσιαστική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να μας εκπλήσσει δυσάρεστα, και πλέον μας κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του με το νέο νόμο για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, ότι δε νοιάζεται για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου όπως ισχυρίζεται, αλλά για την μεθοδευμένη κατηγοριοποίηση των σχολείων σε καλά και κακά δημιουργώντας έτσι κι άλλες ανισότητες,κι άλλες αδικίες και ακόμη μεγαλύτερο άγχος για τα παιδιά μας.

Ξέρουμε ότι η αξιολόγηση που ευαγγελίζονται δεν είναι υπέρ των παιδιών μας, αλλά κατά του δημόσιου σχολείου, που για να μπορέσει να επιβιώσει θα ψάχνει να βρει χορηγούς και εμείς θα βάλουμε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Είναι η συνέχεια της Τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ (ελάχιστης βάσης εισαγωγής) που στόχο έχει τον αποκλεισμό από τη μόρφωση των πολλών και την αναγωγή της παιδείας σε εμπόρευμα το οποίο θα αγοράζουμε από τα ιδιωτικά κολέγια τα συμφέροντα των οποίων υπερασπίζεται το Υπουργείο.

Προσπαθούν, με παραπληροφόρηση, με ΜΜΕ σε εντεταλμένη υπηρεσία και με θεωρίες κοινωνικού αυτοματισμού, να στρέψουν τους γονείς, ενάντια στους καθηγητές, τους καθηγητές ενάντια στους μαθητές για να μας αποπροσανατολίσουν για το ποιος είναι ο πραγματικός υπεύθυνος, που δεν είναι κανείς άλλος από την ανάλγητη εκπαιδευτική τους πολιτική, η οποία έχει αξιολογηθεί από όλους μας ως αποτυχημένη.

Με σχολεία παμπάλαια, με έλλειψη εργαστηρίων, με πολλές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό,με άθλιες υλικοτεχνικές υποδομές, που ακόμη και γι αυτές πληρώνουμε εμείς οι γονείς δεν μπορεί να υπάρξει αναβαθμισμένη και ουσιαστική παιδεία.

Για εμάς του γονείς, τα παιδιά μας, είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε και κάνουμε τα πάντα, θυσιάζουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να τους δώσουμε την καλύτερη δυνατή μόρφωση, το καλύτερο δυνατό μέλλον. Κάθε τους άγχος είναι και δικό μας, κάθε τους επιτυχία είναι για εμάς ένας λόγος να καμαρώνουμε και να δακρύζουμε από συγκίνηση.

Δε θα αφήσουμε λοιπόν κανέναν να τους στερήσει τα όνειρά τους, κανέναν να τους κόψει τα φτερά τους. Γι αυτό το λόγο είμαστε πλάι στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε αγώνα για ουσιαστική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΤΕΖΑ ΑΙΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

dragamesto.gr

Διαβάστηκε 321 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.