Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:44 μμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 14:20

Βήματα εκσυγχρονισμού στο ορεινό Θέρμο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άσφαλτος στο Διασελάκι –Πέρκος

Δημοπρατείται ο δρόμος από Κάτω Χρυσοβίτσα μέχρι Πλάτανο

Πληθαίνουν τα βήματα που οδηγούν σταδιακά στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης του Δήμου Θέρμου και την ευρύτερη περιοχής της ορεινής Τριχωνίδας.

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται αυτή την περίοδο η ασφαλτόστρωση στο δρόμο Διασελάκι –Πέρκος. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται και εκτελείται μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ουσιαστικά φέρνει στο… σήμερα ένα τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου, καθώς πρόκειται για μία διαδρομή που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν χωμάτινη και παρουσίαζε παρά πολλά προβλήματα.

Παράλληλα σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει ένα ακόμη σημαντικό έργο για την περιοχή. Σε λίγες ημέρες από σήμερα –συγκεκριμένα στις 22 Οκτωβρίου – δημοπρατείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η «Βελτίωση και ασφαλτόστρωση δρόμου από Κάτω Χρυσοβίτσα μέχρι Πλάτανο». Πρόκειται επίσης για ένα έργο που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία ανάμεσα στο Δήμο Θέρμου και το ορεινό τμήμα του Δήμου Ναυπακτίας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 2,75 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος, αλλά σε αρκετά σημεία το οδόστρωμα παρουσιάζει φθορές (ρηγματώσεις, τοπικές καθιζήσεις, λακκούβες κλπ).Έτσι η εργολαβία αυτή αφορά τη βελτίωση του σημαντικότερου τμήματος της επαρχιακής οδού Θέρμου-Πλατάνου, μήκους περίπου 8,5 χλμ., μεταξύ των οικισμών κ.Χρυσοβίτσας και Πλατάνου.

Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν αποσκοπούν αποκλειστικά στην αποκατάσταση των φθορών και βλαβών και γενικότερα επιδιώκουν την επαναφορά του οδικού δικτύου στην αρχική του κατάσταση και την βελτίωσή του.

Οι κύριες εργασίες είναι οι εξής:

·        Καθαρισμός,διάνοιξη και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου απορροής όμβριων υδάτων σε σημεία που θα υποδειχθούν από την Διευθύνουσα Υπηρεσία.

·        Κατασκευή τεχνικών έργων, όπως τοίχων αντιστήριξης πρανών από σκυρόδεμα και συρματοκιβώτια για την προστασία του δρόμου από καταπτώσεις κλπ.

·        Ανακατασκευή οδοστρώματος με τοπικές εξυγιάνσεις στα σημεία που θα υποδειχθούν από την Διευθύνουσα Υπηρεσία.

·        Κατασκευή ασφαλτικών στρώσεων σε μήκος περίπου 8,5χλμ.

·        Οριζόντια και κάθετη σήμανση, με τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, τοποθέτηση πινακίδων, οριοδεικτών και διαγράμμιση του νέου οδοστρώματος.

Με την υλοποίησή του θα βελτιωθεί η βατότητα της οδού και θα καταστεί

ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων.

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 389 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.