Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:35 μμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 23:53

ΑΣΕΠ: Έρχονται δυο μεγάλοι διαγωνισμοί για 585 μόνιμες θέσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αυτές είναι οι 2 επόμενες προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για μόνιμο προσωπικό μετά την 8Κ/2021 που βρίσκεται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο

Οι 2 μεγάλοι διαγωνισμοί του Οκτωβρίου για 585 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ.

416 στα καταστήματα κράτησης

Στα σκαριά βρίσκεται νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 416 μόνιμων υπαλλήλων στα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας. Ο νέος διαγωνισμός, αφορά νέες προσλήψεις προσωπικού αποκλειστικα και μόνο για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του ΑΣΕΠ είναι ο διαγωνσιμός να σταλεί για δημοσιευση στο Εθνικό Τυπογραφείο μέσα στο πρωτο δεκαήμερο του Οκτωβριου. Η προκήρυξη θα αφορά την πρόσληψη 188 μονίμων στο Κατάστημα Κράτησης Δράμας και 228 μονίμων στα υπόλοιπα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.Θα επιλεγεί -μεταξύ άλλων- προσωπικό των ειδικοτήτων ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικό Εσωτερικής – Εξωτερικής Φρούρησης.

Το Προσωπικο Εξωτερικής Φρούρησης αναλαμβάνει την εξωτερική φρούρηση των καταστημάτων κράτησης, φρούρηση των νοσηλευομένων σε οποιοδήποτε θεραπευτήριο καταδίκων και υποδίκων και η συνοδεία αυτών για ανάκριση ή παράσταση στα δικαστήρια, για ιατρική εξέταση κατά τη μετακίνηση λόγω λήψης έκτακτης άδειας ή άλλου έργου, (π.δ. 215/2006, ΦΕΚ 217/12.10.2006/τ.Α΄, όπως ισχύει).

Οι φύλακες μεριμνουν για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας του καταστήματος κράτησης, συμβάλλουν στην ομαλή διαβίωση των κρατουμένων και συντείνει με την εν γένει συμπεριφορά τους στη διασφάλιση του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στην ενίσχυση του αυτοσεβασμού και της συναίσθησης της κοινωνικής ευθύνης τους, ενόψει και της απόλυσής τους.

Για τη θέση Προσωπικού Εσωτερικής – Εξωτερικής Φρούρησης θα ζητηθούν: Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφάλειας ή Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων: ΙΕΚ ή Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης ή Επαγγελματικής Σχολής ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του ν. 1346/1983 ή ν. 3475/2006 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.

Για τις θέσεις των Φυλάκων θα ζητηθούν: πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων: ΙΕΚ ή Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης ή Επαγγελματικής Σχολής ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. του ν. 1346/1983 ή ν. 3475/2006 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας. Οι υποψήφιοι για το Προσωπικό Φύλαξης θα κληθούν από τις αρμόδιες επιτροπές, προκειμένου να υποβληθούν διαδοχικά σε Υγειονομικές εξετάσεις και σε Αθλητικές και Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες.

Οι υγειονομικές εξετάσεις διενεργούνται από τριμελή επιτροπή, η οποία αποτελείται από προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τις κατάλληλες επιστημονικές γνώσεις.

Η επιτροπή αρχικά θα διαπιστώσει την υγειονομική καταλληλότητα των υποψηφίων (που έχουν το προβλεπόμενο ανάστημα άνδρες 1,70 – γυναίκες 1,60, όπως αποδεικνύεται από Βεβαίωση ιατρού ειδικότητας Ορθοπεδικού, ιδιώτη ή δημοσίου). Για τον έλεγχο της αθλητικής επίδοσης, οι υποψήφιοι (άνδρες-γυναίκες) υποβάλλονται στα εξής αγωνίσματα: Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16″ (μια προσπάθεια).Δρόμος 1.000 μ. σε χρόνο 4’και 20″ (μια προσπάθεια).

Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Τέλος για την διερεύνηση των ψυχικών ικανοτήτων των υποψηφίων διενεργείται ψυχομετρικός έλεγχος, ο οποίος περιλαμβάνει ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (τεστ προσωπικότητας) και συνέντευξη ενώπιον Επιτροπής. Με τις εξετάσεις αυτές ερευνάται κυρίως η κρίση, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, η σκέψη, η αντίληψη και η εν γένει προσωπικότητα του υποψηφίου.

169 μόνιμες θέσεις στη ΔΕΗ

Με μόνιμο προσωπικό θα ενισχυθεί η ΔΕΗ στο πλαίσιο του ευρύτερου μετασχηματισμού που υλοποιεί και προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του νέου ιδιαίτερα ανταγωνιστικού, οικονομικού και ρυθμιστικού περιβάλλοντος, ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό της.

Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3 του Ν.4643/2019, θα προβεί εντός των επομένων ημερών στη δημοσίευση της Προκήρυξης 1/2021, η οποία έχει εγκριθεί με σχετική Απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν εξήντα εννέα (169) θέσεων προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων θα είναι η εξής: Διπλωματούχοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί 12, Διπλωματούχοι μηχανολόγοι μηχανικοί 13, Διπλωματούχοι τοπογράφοι μηχανικοί 1, Διπλωματούχοι πολιτικοί μηχανικοί 2, Διπλωματούχοι χημικοί μηχανικοί 2, Πτυχιούχοι οικονομικοί 2, Πτυχιούχοι οικονομικοί ΠΕ κατεύθυνσης λογιστικής 1, Πτυχιούχοι διοικητικοί/θεωρητικών σπουδών 5, Πτυχιούχοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί 22, Πτυχιούχοι μηχανολόγοι μηχανικοί 7, Πτυχιούχοι ηλεκτρονικοί μηχανικοί 2, Πτυχιούχοι διοικητικοί 5, Πτυχιούχοι λογιστικής 1, Πτυχιούχοι πληροφορικής 1, Ηλεκτροτεχνικοί 33 και Μηχανοτεχνικοί 60.

dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 724 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία