Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  10:35 μμ
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 23:41

Αγρίνιο: Με τα νέα μέτρα «ασφυκτιούν» τα γυμναστήρια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Προβληματισμός στους ανεμβολίαστους που πρέπει να προσκομίσουν δύο rapid test, αλλά και στους εμβολιασμένους
  • Τα μέτρα είναι αποτρεπτικά για άθληση, λένε οι γυμναστές του Αγρινίου την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί

Νέα δεδομένα ισχύουν για τα γυμναστήρια από τη Δευτέρα, τα οποία αφορούν τα αποδυτήρια των χώρων άθλησης, στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, είχαν ανακοινώσει ότι τα αποδυτήρια των γυμναστηρίων και των χώρων άθλησης θα λειτουργούν με τους ακόλουθους κανόνες:

• Η χωρητικότητα καθορίζεται σε 1 άτομο ανά 15 τ.μ.
• Επιτρέπεται η χρήση του 50% των καταϊονιστήρων (ντους)
• Απαγορεύεται η χρήση της σάουνας όπου υπάρχει.
• Υποχρεωτική χρήση μάσκας KN95 ή FFP2 αντί διπλής μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως ανακοινώθηκε, τα κλειστά γυμναστήρια θα λειτουργούν για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από την διάγνωση) και για ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid τεστ αντιγόνου έως 48 ώρες πριν, ενώ έλεγχος της βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας θα γίνεται στην είσοδο των γυμναστηρίων.

Η κατάσταση αυτή απ’ ότι φαίνεται έχει δημιουργήσει προβληματισμό στους αθλούμενους στο Αγρίνιο, με αποτέλεσμα, αν και η αρχή είχε γίνει με διάθεση για άθληση, πλέoν η συμμετοχή στα προγράμματα των γυμναστηρίων να παρουσιάζει κάμψη!

Ο Χρήστος Γιαννιώτης ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου EUROGYM και Προπονητής Ταεκβοντο «Τίτορμος»

Ο Χρήστος Γιαννιώτης τόνισε: «τα νέα μέτρα έφεραν και προβληματισμό σε όσους θέλουν να αθληθούν. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί δεν έρχονται και δεν μπαίνουν στην διαδικασία να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα. Εμείς πρέπει να εφαρμόσουμε το νόμο, επομένως δεν μπορούμε να δεχθούμε τους ανεμβολίαστους ή όσους δεν μας προσκομίζουν rapid test.

Η χρονιά ξεκίνησε με διάθεση και όρεξη για άθληση από αρκετό κόσμο, αλλά υπάρχει επιφύλαξη από αρκετούς συμπολίτες μας. Υπάρχει προβληματισμός και φόβος και στους εμβολιασμένους που θέλουν να αθληθούν. Η όλη διαδικασία έχει φέρει μείωση στην πελατεία των γυμναστηρίων ακόμη και 50%, ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι που κάνουν rapid test. Τα μέτρα σίγουρα είναι υπερβολικά, αλλά αν είναι προς την σωστή κατεύθυνση δεν το γνωρίζει κανείς, θα το δείξει η ιστορία, το μέλλον. Όλοι ευχόμαστε να εξελιχθεί καλά η χρονιά για τον κλάδο μας».

Η Νίνα Γράψα ιδιοκτήτρια – προπονήτρια του Αθλητικού Σωματείου «Μαχητές Αγρινίου»

Η Νίνα Γράψα ανέφερε: «η γενική κατάσταση έχει προβληματίσει πολύ τους αθλούμενους. Τα δύο rapid test την εβδομάδα έχουν δυσκολέψει πολύ όσους θέλουν να αθληθούν και είναι ανεμβολίαστοι, καθώς για να μπουν στο γυμναστήρια πρέπει να μας προσκομίσουν rapid test, με αποτέλεσμα να υπάρχει μείωση στην προσέλευση. Μέχρι στιγμής δεν είναι μεγάλη, αλλά σίγουρα μιλάμε για μείωση.

Υπάρχει κόσμος που είναι εμβολιασμένος και φοβάται, προβληματίζεται με το τι θα κάνει. Οι επαγγελματίες του κλάδου είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα. Πέρσι ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, ενώ φέτος που τα πράγματα ξεκίνησαν με διάθεση για άθληση δεν ξέουμε τι θα επακολουθήσει. Τον Μάιο και τον Ιούνιο ήρθαν πολλοί για να αθληθούν, αλλά πλέον τα πράγματα άλλαξαν. Οι περισσότεροι αθλούμενοι είναι εμβολιασμένοι και όσοι το θέλουν και δεν είναι εμβολιασμένοι έρχονται με τεστ. Το θετικό είναι πως ο κόσμος μέχρι στιγμής έρχεται για να αθληθεί με διάθεση και οι ενήλικες κυρίως έχουν και μεγαλύτερη επιμονή στην άθληση».

Ο Γυμναστής και Προπονητής του Γυμναστικού Συλλόγου Αγρινίου «Ηρακλής», Γιώργος Καψιμάλης

Ο Γιώργος Καψιμάλης δήλωσε: «γενικά στην πόλη η κατάσταση στα γυμναστήρια είναι πεσμένα τα πράγματα, είναι πολύ προβληματισμένος ο κόσμος, είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε ανεμβολίαστοι, οι οποίοι για να έρθουν στα γυμναστήρια και να αθληθούν πρέπει να μας προσκομίσουν rapid test. Σε σχέση με άλλες χρονιές η κάμψη στα γυμναστήρια αγγίζει και το 30% τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν, τον Σεπτέμβριο δηλαδή.

Τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν, δεν μπορεί να μπει κάποιος στα γυμναστήρια για να αθληθεί. Πολλοί μας τηλεφωνούν, είτε εμβολιασμένοι, είτε όχι, για να μας ρωτήσουν τι χρειάζεται να κάνουν για να έρθουν να αθληθούν και αμέσως λένε πως θα το σκεφτούν. Τα μέτρα αυτά «έκοψαν» πολύ κόσμο από τα γυμναστήρια γενικά, μέχρι και 60%, τη στιγμή μάλιστα που σήμερα τα πράγματα είναι ήπια σχετικά με τον κορονοϊό σε σχέση με άλλες πόλεις και σχετικά με τον καιρό. Ελπίζουμε τηρώντας τα μέτρα πως δεν θα κλείσουμε. Ακόμη πολλοί εμβολιασμένοι προβληματίζονται τι θα κάνουν. Εκτός των μέτρων φαίνεται πλέον πως έχει δημιουργήσει μεγάλη οικονομική πίεση στην κοινωνία η όλη κατάσταση».

Ο Άγγελος Σύρμος, instructor στον πολυχώρο άθλησης Gruppo Victorum

Ο Άγγελος Σύρμος σημείωσε: «τα νέα μέτρα λειτουργίας (για την ακρίβεια υπολειτουργίας) των γυμναστηρίων και των αθλητικών σχολών, στην ουσία ωθούν τις σχολές σε περιορισμό ή κλείσιμο των δραστηριοτήτων τους. Και εξηγώ: Θεωρητικά τα γυμναστήρια και οι σχολές έχουν ανοίξει, αλλά τα ασφυκτικά μέτρα και σε ό,τι αφορά τον περιορισμό αθλούμενων και σε ό,τι αφορά τα PCR τεστ καθιστούν αδύνατη τη βιωσιμότητα των γυμναστηρίων και την άθληση των ασκούμενων. Τα μέτρα είναι αποτρεπτικά για άθληση, ενώ θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο.

Η άθληση θωρακίζει το ανοσοποιητικό, άρα θα έπρεπε να υπάρχουν εκ της κυβέρνησης κίνητρα άθλησης και όχι αντικίνητρα. Συν τοις άλλοις, τα νέα μέτρα μας εξαναγκάζουν να γινόμαστε αστυνομικοί, απαιτώντας να ελέγχουμε τον κάθε αθλητή για πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και rapid test. Κάτι τέτοιο δεν ανήκει ούτε στις αρμοδιότητες μας, αλλά ούτε είναι και θεμιτό να στεκόμαστε στην πόρτα ελέγχοντας τον κάθε εισερχόμενο ο οποίος έρχεται να ξεσκάσει, να αποσυμπιεστεί, να αθληθεί και όχι να νιώθει ότι περνάει από κέντρο υψίστης ασφαλείας».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 523 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News