Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:55 μμ
 
wm small
Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 19:28

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 58η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Η δυσκολία της αναγνώρισης και της ποσόστωσης όλων των πιθανών αιτίών για την αιφνίδια αλλαγή του κλίματος και η έλλειψη της δυνατότητας πρόβλεψης κοντά σε μεταίχμια, υποδηλώνει ότι η αιφνίδια αλλαγή του κλίματος θα συνοδεύεται πάντα απο μεγαλύτερη αβεβαιότητα σε σύγκριση με τη σταδιακή αλλαγή του κλίματος.

- Η θεωρία της φυσικής επιλογής του Δαρβίνου - ο μηχανισμός κλειδί στην εξελικτική προσαρμογή - έγινε πλήρως αποδεκτή έναν αιώνα μετά τη δημοσίευσή της.

- Κάθε μορφωμένο άτομο οφείλει να κατέχει τις βασικές βιολογικές ένοιες: εξέλιξη, βιοποικιλότητα, αυτογωνισμός, εξαφάνιση, προσαρμογή, φυσική επιλογή, αναπαραγωγή και ανάπτυξη.

- Τα μακρομόρια αποτελούνται απο τα ίδια τα άτομα και τα μικρά μόρια που αποτελείται και η άψυχη ύλη. Η σύνθεση της οργανικής ουσίας στο εργαστήριο απο τον Freoleti Wohlot το 1828 ήταν η πρώτη απόδειξη της τεχνητής μετατροπής ανόργανων συστατικών σε οργανικά μόρια.

- Οι οργανισμοί εν τούτοις διαφέρουν θεμελιωδώς απο την αδρανή ύλη. Αποτελούν ιεραρχικά διατεταγμένα συστήματα με πολλές αναδυόμενες ιδιότητες που δεν έχουν εντοπισθεί ποτέ στην άψυχη ύλη, και το πιο σημαντικό, οι δραστηριότητές τους διέπονται απο γενετικά προγράμματα τα οποία περιέχουν πληροφορίες  που έχουν αποκτηθεί εξελικτικά, κάτι που επίσης απουσιάζει απο την ζώσα φύση,

- Οι οργανισμοί αποτελούν προϊόν 3,8 δισεκατομμυρίων εξέλιξης.

- Η βιολογία περιλαμβάνει όλους τους επιστημονικούς κλάδους που επιδίδονται στη μελέτη των ζωντανών οργανισμών.

- Οι επιστήμονες δεν επικαλούνται το υπερφυσικό για να εξηγήσουν πως λειτουργεί ο φυσικός κόσμος και δεν βασίζονται στη θεία αποκάλυψη για να τον κατανοήσουν.

- Η προθυμία για εγκατάλειψη μιας πεποίθησης που μέχρι τώρα ήταν αποδεκτή, χάριν μιάς νέας, καλύτερης πεποίθησης , αποτελεί σημαντική οριοθέτηση στην επιστήμη και στο θρησκευτικό δόγμα.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1221 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 19:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!