Δευτέρα, 17η Ιουνίου 2024  5:35 μμ
 
wm small
Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 23:07

Με το «δεξί» οι εκπτώσεις στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Θα αποδώσει η μεγάλη εκπτωτική περίοδος;
  • Από την έναρξη των εκπτώσεων μέχρι σήμερα οι έμποροι του Αγρινίου διαπιστώνουν ικανοποιητική κίνηση στην πόλη
  • Αναμένουν κάτι καλύτερο, αν και αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως οι εκπτώσεις για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα αποδώσουν, αλλά θα ωφελήσουν μόνο στην αρχή και στο τέλος τους

Από την 1η Ιουλίου ξεκίνησαν οι φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις, οι οποίες για πρώτη φορά ξεκίνησαν τόσο νωρίς μετά από απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης σε μια προσπάθεια να τονωθεί η κίνηση στην αγορά μετά την άρση των περιορισμών της πανδημίας.

Κατά κανόνα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις έχουν θετικό πρόσημο, αλλά λόγω της ρευστής κατάστασης οι περισσότεροι έμποροι του Αγρινίου αποφεύγουν προς στιγμήν να μιλούν για τζίρους, καθώς οι πρώτες ημέρες ανέκαθεν ήταν αναγνωριστικές, αν και φέτος το ενδιαφέρον και η κίνηση που υπήρχε το πρώτο διάστημα των εκπτώσεων ήταν ικανοποιητική!

Την ίδια στιγμή υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος… Αρκετοί είναι οι έμποροι που μίλησαν στη «Σ» εκφράζοντας την άποψη ότι τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εκπτώσεων δεν θα αποδώσει, ενώ χαρακτήρισαν το θετικό κλίμα και την ικανοποιητική κίνηση που καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη ως φωτοβολίδα!

Ο χαρακτηρισμός αυτός δόθηκε καθώς πιστεύουν πως όποια κίνηση υπάρξει θα είναι στην αρχή και στο τέλος των εκπτώσεων, είναι δηλαδή ζήτημα ημερών και μόνο, όπως χαρακτηριστικά είπαν, καθώς κατά το μεσοδιάστημα δεν θα υπάρχει καμία διαφορά με το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο επί της ουσίας τα εμπορικά υπολειτουργούσαν.

Αυτό το βασίζουν στην εξής λογική. Όπως χαρακτηριστικά λένε: «καραδοκεί η μετάλλαξη Δέλτα και ταυτόχρονα επικρατεί στον κόσμο η αβεβαιότητα του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου σχετικά με τον κορωνοϊό και για αυτό ο κόσμος επιθυμεί να περάσει καλά όσο χρονικό διάστημα αντέχει η τσέπη του το καλοκαίρι.

Συνεπώς, όλο αυτό το σκηνικό τον κάνει πιο επιφυλακτικό στις αγορές του και τον βάζει να ιεραρχεί τις ανάγκες του, βάζοντας ως πρώτη τις στιγμές ξεκούρασης, τις διακοπές, ακόμη και αν αυτές είναι στο χωριό ή σε φιλικό ή συγγενικό σπίτι, πόσο μάλλον αν γίνουν οργανωμένα σε κάποιον τουριστικό προορισμό».

Η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Μαρία Γκάτση

Η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Μαρία Γκάτση δήλωσε: «ήταν κάτι ξαφνικό, το αναμέναμε λίγο αργότερα, αλλά μπορώ να πω πως είναι ικανοποιητική η κίνηση μέχρι στιγμής. Βλέπω τον κόσμο ότι το δέχθηκε ευχάριστα, αλλά και το περίμενε. Η κίνηση για όλους είναι ικανοποιητική.  Έχουμε μπροστά μας δύο μήνες για να δουλέψουμε και να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις. Υπάρχουν απούλητα εμπορεύματα, υπολειτουργούμε ενάμιση χρόνο και γι’ αυτό αναμένουμε καλύτερη κίνηση».

Ο Μπάμπης Γιαννόπουλος
Ο Μπάμπης Γιαννόπουλος

Ο Μπάμπης Γιαννόπουλος ανέφερε: «η έναρξη των εκπτώσεων έγινε ξαφνικά. Έπιασε πολλούς συναδέλφους απροετοίμαστους και ο εκπτωτικός σφυγμός της πόλης άργησε να πάρει μπροστά. Ο κόσμος ήταν αρχικά μπερδεμένος, ρωτούσε αν ξεκίνησε η περίοδος των εκπτώσεων, αν έχουμε στα μαγαζιά μας εκπτώσεις, μέχρι πότε θα διαρκέσουν κλπ. Την περασμένη Τετάρτη όμως όλα διορθώθηκαν. Η έναρξη ήταν να γίνει στις 12 του μήνα, αλλά έγινε 1η Ιουλίου. Η έναρξη των εκπτώσεων νωρίτερα θα τονώσει την αγορά, πάντα κάθε χρονιά βλέπουμε πως οι εκπτώσεις του καλοκαιριού είναι βασικές εκπτώσεις. Ο κόσμος προετοιμάζεται για διακοπές και αυτό φέτος θα γίνει, αν θα γίνει, με μεγάλη δυσκολία, συνεπώς το ό,τι ο κόσμος μείνει περισσότερο στο Αγρίνιο, ίσως βοηθήσει την αγορά. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τζίρο, αλλά θεωρώ ότι υπήρξε στοιχειώδη κινητικότητα, λιγότερη από πέρσι και περισσότερη από φέτος, δηλαδή από το προηγούμενο χρονικό διάστημα».

Ο Νεκτάριος Ασημακόπουλος
Ο Νεκτάριος Ασημακόπουλος

Ο Νεκτάριος Ασημακόπουλος σημείωσε: «διαφωνώ με την ελευθερία αυτή των εκπτώσεων. Δεν γίνεται οι εκπτώσεις να είναι δύο μήνες, όταν μάλιστα το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε. Στο μαγαζί μου πάντα έχω εκπτώσεις, αλλά σε γενικό επίπεδο δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθινές οι εκπτώσεις, καθώς μέσα σε δύο μήνες το μαγαζί εφοδιάζεται με νέο εμπόρευμα. Η κίνηση, επειδή ο κόσμος πληρώθηκε στο τέλος του μήνα ξεκίνησε ικανοποιητικά, μετά όμως είναι πάντα η ίδια. Η αύξηση της κίνησης σχετίζεται πάντα με το πότε πληρώνεται ο κόσμος. Επίσης, θεωρώ ότι δεν θα βοηθήσει να έχουμε εκπτώσεις τόσο χρονικό διάστημα. Το σωστό και αποδοτικό θα ήταν να έχουμε εκπτώσεις 15 μέρες, ώστε να φύγει το εμπόρευμα που υπάρχει, να υπάρχον πολύ καλές εκπτώσεις και ο πελάτης να είναι ικανοποιημένος».

Η Εύη Κατσένη

Η Εύη Κατσένη τόνισε: «ίσως είναι καλύτερα ότι οι εκπτώσεις ξεκίνησαν νωρίτερα, έχει περισσότερο χρόνο ο κόσμος να δει τι θέλει, να δει σε ποιο πλαίσιο είναι τα ποσοστά των εκπτώσεων κλπ. Η πρώτη εβδομάδα πήγε πολύ καλά. Υπήρχε πολύς κόσμος και γι’ αυτό πιστεύω ότι βοηθάει η έναρξη που έγινε νωρίτερα. Συνήθως οι πρώτες ημέρες, η πρώτη εβδομάδα, είναι αναγνωριστική και όταν μάλιστα το ποσοστό των εκπτώσεων είναι μεγάλο ο κόσμος ψωνίζει πιο εύκολα και γενικότερα κατά τις καλοκαιρινές εκπτώσεις η κίνηση είναι πιο αυξημένη».

Ο Γιώργος Σωτηρόπουλος
Ο Γιώργος Σωτηρόπουλος

Ο Γιώργος Σωτηρόπουλος είπε: «Ξεκίνησαν δυναμικά οι εκπτώσεις. Το καλοκαίρι βοηθάει στην κατάσταση, ελπίζω να υπάρχει διάρκεια στο καλό κλίμα που υπάρχει. Ωφεληθήκαμε από την έναρξη που έγινε νωρίτερα, είναι ψυχολογικό ζήτημα και ταυτόχρονα επισημοποιήθηκε και η εκπτωτική περίοδος, το ξέρει δηλαδή ο κόσμος και κάνει τον προγραμματισμό του και εκτιμώ πως θα είναι καλά τα πράγματα, γιατί όλο αυτό το διάστημα με το lockdown ο κόσμος δεν μπορούσε να ψωνίσει. Η αύξηση στην αγορά από την έναρξη των εκπτώσεων μπορεί να αγγίζει και το 10%, αλλά όπως και να έχει από πέρυσι τα πράγματα πήγαν λίγο καλύτερα. Σε σχέση όμως με το 2019 είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Επίσης το ότι ξεκίνησαν οι γάμοι είναι καλό για την τοπική αγορά».

Ο Κωνσταντίνος Τσακανίκας

Ο Κωνσταντίνος Τσακανίκας είπε: «ωφέλησε η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων, υπήρχε μια κάποια κίνηση και τις επόμενες ημέρες περιμένουμε περισσότερη. Πάντα η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων είναι αναγνωριστική για τον κόσμο. Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για τζίρο, αλλά υπήρχε κίνηση. Ταυτόχρονα όμως περιμένουμε ακόμη την οικονομική βοήθεια από το κράτος, ακόμη δεν βλέπουμε «φως». Μας είχε υποσχεθεί ο κ. Γεωργιάδης βοήθεια, αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτε».

Κωνσταντίνος Χονδρός εφημερίδα “Συνείδηση”   

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 411 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.