Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  1:50 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 09:56

Αρχαίο Θέατρο Στράτου: Έργα αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν στο Δήμο Αγρινίου, οι εργασίες αποκατάστασης στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου, που χρονολογείται από το τέλος του 4ου αιώνα π.χ.

Είναι το μεγαλύτερο θέατρο της Αιτωλοακαρνανίας, με χωρητικότητα στην ακμή του από τον 4ο έως τον 2ο αιώνα π.Χ. 6.000 θεατές.

Το έργο για την στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου που αποτελεί τμήμα της αρχαίας Ακαρνανίας, πρωτεύουσας της Στράτου, αποφασίστηκε τον Ιούλιο του 2020 με τη μελέτη να χρηματοδοτείται από το Δήμο Αγρινίου.

Οι συντηρητές απομακρύνουν με υπομονή και χειρουργικές κινήσεις τα σημάδια του χρόνου από τα αρχαία υλικά, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Αnt1.

Το έργο προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει την έγκριση του ΚΑΣ. Στόχος είναι οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως το Δεκέμβριο του 2023.

Για τη σημασία του έργου μιλούν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Δρ Ολυμπία Βικάτου και ο δήμαρχος Αγρινίου.

Ο κ. Παπαναστασίου έκανε λόγο για ένα όνειρο που γίνεται πράξη ενώ εκδήλωσε την πρόθεση να χρηματοδοτηθούν και άλλες μελέτες, όπως αυτή που θα αφορά την αναστήλωση του Ναού του Διός.

Δείτε το σχετικό video:

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 432 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 09:59
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News