Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  6:16 πμ
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 18:42

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την… παραίτηση Γκούντα – Προαναγγελία Παπαναστασίου για τον «οργανισμό των φωτογραφιών»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θα αργήσει…. ο αντικαταστάτης του Χρ. Γκούντα – Αντιπαράθεση Παπαναστασίου – Σταρακά για τις «επιθέσεις στους εργαζόμενους»

Η παραίτηση του αντιδημάρχου καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου  Χρήστου Γκούντα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, που τέθηκε από τις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Το σημαντικότερο που προέκυψε επί του παρόντος από τη συζήτηση αυτή είναι ότι δεν θα υπάρξει άμεσα αντικαταστάτης του παραιτηθέντος αντιδημάρχου. Ο Δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι η υπηρεσία καθαριότητας θα παραμείνει για ένα διάστημα στη δική του αρμοδιότητα και επίβλεψη, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και περαιτέρω συζήτηση στις τάξεις της παράταξής του για το θέμα, αφού φαίνεται από τις εξελίξεις ότι επί του παρόντος τουλάχιστον δεν φαίνεται να υπάρχει προθυμία για την ανάληψη της… καυτής πατάτας της καθαριότητας.

Πάντως η συζήτηση του θέματος άνοιξε με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρ. Σταρακά να χαρακτηρίζει πολιτικό λάθος την ρητορική του Χρ. Γκούντα «να επιρρίπτει ευθύνες και να απαξιώνει την υπηρεσία». Μάλιστα η επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς» επέκρινε τη λεκτική επίθεση, όπως χαρακτηριστικά είπε του Χρ. Γκούντα, προς τους εργαζομένους της καθαριότητας και τους συνδικαλιστές του Δήμου Αγρινίου, ενώ μίλησε για διοικητικό και πολιτικό έλλειμμα του Δήμου Αγρινίου. «Τώρα ανακάλυψε τα «παραγοντιλίκια»; αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων η Χρ. Σταρακά για τους χαρακτηρισμούς Γκούντα στα social media. Σε ανάλογο τόνο και ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Σταύρος Καμμένος υπερασπίστηκε το προσωπικό του Δήμου Αγρινίου έναντι των χαρακτηρισμών του Χρ. Γκούντα.

Από την πλευρά του πάντως ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου επιτέθηκε πρωτίστως στην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης λέγοντας ότι εκφράζει αναχρονιστικές αντιλήψεις που απηχούν εποχές του 1980 και του 1990. Η διοίκηση σύμφωνα με το Γ. Παπαναστασίου δεν γίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου αλλά από τη Δημοτική Αρχή, ενώ σημείωσε με νόημα ότι η Χρ. Σταρακά «έπεσε στη «λακκούβα» να λέει όσα της είπε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου» θυμίζοντας ότι αναλόγως είχε πράξει και για το ζήτημα των υπερωριών των εργαζομένων.

Πάντως στα αξιοσημείωτα είναι ότι ο Γ. Παπαναστασίου προανήγγειλε για μια ακόμη φορά την αλλαγή του Οργανισμού του Δήμου Αγρινίου προκαλώντας μάλιστα την Χρ. Σταρακά για το αν θα τον ψηφίσει και μάλιστα ιδίως σε ό,τι αφορά την υπηρεσία καθαριότητας.  Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι ο Γ. Παπαναστασίου στο σημείο αυτό χαρακτήρισε τον υπάρχοντα Οργανισμό του Δήμου Αγρινίου «οργανισμό των “φωτογραφίων”» και με έμφαση δήλωσε ότι ο ίδιος δεν είναι δέσμιος κανενός… «Κάποιοι άλλοι μάλλον είναι δέσμιοι» είπε ο Γ. Παπαναστασίου χαρακτηριστικά.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε κάποια σημεία της η τοποθέτηση του Δημάρχου Αγρινίου έδειξε να εκπέμπει σε ανάλογο τόνο με τον παραιτηθέντα Χρ. Γκούντα κάνοντας λόγο για «δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις των εργαζομένων», για «κακώς νοούμενο συνδικαλισμό», αλλά και να επικρίνει την λογική του θέσφατου, όπως είπε χαρακτηριστικά, απέναντι στις αλλαγές προϊσταμένων, διευθυντών και στις μετακινήσεις προσωπικού. Μάλιστα ο Γ. Παπαναστασίου άφησε σαφείς αιχμές και για το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων, αλλά και την υπηρεσία καθαριότητας αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθούν ότι με τη στάση τους κάνουν πολιτικές παρεμβάσεις στα δρώμενα του Δήμου, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα το γεγονός ότι τώρα ο Δήμος Αγρινίου χορηγεί τα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζομένους, ενώ όταν οι εργαζόμενοι που είναι ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά ζητούσαν τη χορήγηση γάλακτος και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές –σύμφωνα με το Δήμαρχο- απαντούσαν «θα σας φέρουμε μια γελάδα…», εκείνοι δεν αντιδρούσαν.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 338 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News